GIMMOJEN TURUN REISSUSTA PISTE STADILAISILLE

TPS – IFK 5 – 4 JA. (0-1, 1-1, 3-2, 1-0)

Stadin Gimmat matkasivat sunnuntaina TPS:n vieraaksi Turun Kupittaalle. Edellinen keskinäinen ottelu pelattiin Malmilla syyskuussa ja siinä kohtaamisessa IFK oli parempi lukemin 6-1.

Ottelun ensimmäisessä erässä kenttätapahtumia hallitsi IFK, joka häiriköi aktiivisesti Isabella Portnoj:n vartioimaa turkulaisten maalia. Kertaalleen onnistuivat stadilaiset myös maalinteossa, kun Emmanuelle Passard teki ottelun avausmaalin ajassa 15:52. Syöttäjiksi tähän ylivoimaosumaan kirjattiin kapteeni Karoliina Rantamäki ja Caroline Shaunessy. Torjunnat Portnoj 14 ja Sanni Ahola yhdeksän.

Toinen erä jatkui stadilaisten komennossa, ja ajassa 28:29 erän ensimmäinen tilastomerkintä oli siirretyn rangaistuksen aikana punaisille kirjattu maali, tekijänä puolustaja Krista Parkkonen, syöttäjinä Rantamäki ja Marisa Klemola. Vajaa viisi minuuttia tästä ja turkulaiset kapteeninsa Juulia Salosen toimesta onnistuivat ohittamaan Aholan; 1-2. Torjunnat Portnoj 17 ja Ahola 5.

Ottelun kolmas erä käänsi ottelun kulun. Erää oli pelattu alle kaksi minuuttia, kun Uchechi Udeh tasoitti pelin, 2-2. Sama pelaaja jatkoi TPS:n orastavaa hurmosta ja latoi taululle ylivoimalla lukemat 3-2 ajassa 48:29. Tämän jälkeen IFK yritti vimmatusti tasoitusta, mutta seuraava osuma meni mustapaidoille. Ajassa 56:11 Janette Jokikokko teki TPS:n neljännen maalin. Hieman tämän osuman jälkeen IFK:n päävalmentaja Saara Niemi joukkoineen otti aikalisän, jota seurasi maalivahti Aholan poistuminen maaliltaan. Lisänä TPS:lle kaksiminuuttinen, ja mahdollisuuden avaimet uudestaan käteen IFK:lle. Tilaisuuden hyödynsi Miressa Mäkelä, joka kavensi Gimmoille lukemat 4-3 ajassa 57:56. Syöttäjinä Passard ja Fanny Jalonen. Tämän osuman jälkeen IFK palautti Aholan maalinsuulle ottaakseen hänet uudelleen pois ajassa 59:32. Vain seitsemän sekuntia tästä, ja kiekko oli jälleen maalinperukoilla. Maalintekijänä IFK ja kapteeni Rantamäki, lukemat 4-4. Ahola palasi taas maalilleen ja ottelu eteni jatkoajalle.

Viiden minuutin jatkoaikaa oli pelattu lähes puolet, kun IFK:lle tuomittiin kaksiminuuttinen. Ottelun hahmoksi noussut TPS:n Udeh sinetöi hattutemppunsa ja latasi turkulaisille 5-4-voiton. IFK:lle piste ja TPS:lle kaksi. Turkulaisten maalilla urakoinut Portnoj torjui 43 kertaa kun toisessa päässä Aholalle merkittiin 22 torjuntaa.

Gimmojen varakapteeni Mia Heikuri kommentoi ottelun kulkua: ”Olimme valmistautuneet joukkueena peliin hyvin ja se olikin pääosin meidän hallinnassa. Ison kaukalon täyttämisessä meillä oli kuitenkin hieman hankaluuksia ja päästimme vastustajan taistelemaan rinnalle ja vielä ohi. Meidän periksiantamattomuus kuitenkin näkyi, kun teimme kaksi maalia ilman maalivahtia ja tasoitimme ottelun. Harmillinen kimmoke meni maaliin jatkoajalla ja isompi pistesaldo jäi Turkuun”.

Isabella Portnoj TPS 14 + 17 + 10 + 2 = 43
Sanni Ahola IFK 9 + 5 + 7 + 1 = 22 (Poissa maalilta: 56:36-57:56, 59:32-59:39)

Gimmojen seuraava ottelu pelataan lauantaina 23.11. kun joukkue matkaa Vaasaan Sportin vieraaksi. Ottelu alkaa klo 13:45.

Tervetuloa kannustamaan Gimmoja paikan päälle tai Ruudun välityksellä!