PUNAISTEN KAUDEN ENSIMMÄINEN VIERAILU ESPOOSEEN HOUKUTTELI PAIKALLE ESPOOLAISTEN KAUDEN ENNÄTYSYLEISÖN

Kiekko-Espoo – IFK 5 – 0 (1-0, 1-0, 3-0)

Naisten Liigan ”Daavid ja Goljat” eli sarjanousija IFK ja hallitseva mestari Kiekko-Espoo pelasivat torstaina kauden ensimmäisen paikallispelinsä Tapiolassa. Ottelun ensimmäinen erä oli vauhdikasta peliä pelin painopisteen ollessa enemmän IFK:n päädyssä. Gimmat puolustivat kurinalaisesti ja pyrkivät kärsivällisesti rakentamaan omaa kiekollista peliään. Erän viimeisellä minuutilla IFK:n Miressa Mäkelä pelattiin läpiajoon. Kiekko-Espoon Tiia Pajarinen kuitenkin torjui Mäkelän yrityksen ja jo heti seuraava hyökkäys toiseen päätyyn tuotti ottelun avausmaalin, kun Emmi Rakkolainen ohitti Gimmojen maalia vartioineen Sanni Aholan ajassa 19:08. Torjunnat erän jälkeen Ahola 18 ja Pajarinen viisi torjuntaa.

Toisessa erässä Gimmat jatkoivat tiivistä puolustamistaan. Espoo onnistui maalinteossa Sofia Nuutisen toimesta ajassa 26:44. Myös IFK:lla oli omat mahdollisuutensa ja kaksi ylivoimaa. Erän torjunnat Ahola 13 ja Pajarinen 3.

Ottelun kolmannessa erässä tiukka taistelu jatkui ja myös IFK oli useasti lähellä maalintekoa, lähimpänä puolustaja Caroline Shaunessy, jonka laukaus kilahti ylärimaan. IFK:n puolustajan Krista Parkkosen saama 2 + 10minuutin rangaistus laitataklauksesta koitui kuitenkin ottelun kulminaatiopisteeksi. Kiekko-Espoo hyödynsi ylivoimansa ja Reetta Valkjärvi laukoi 3-0 ajassa 47:30. Tämän jälkeen espoolaiset osuivat vielä kahdesti, ajassa 52:52 Rakkolainen teki illan toisen osumansa ja pari minuuttia tästä Emmi Leinonen viimeisteli ylivoimalla lukemiksi 5-0.

Paikallisottelu kiinnosti mukavasti yleisöä ja paikalle Tapiolaan oli saapunut yli 250 katsojaa. Joukkueiden seuraava keskinäinen kohtaaminen pelataan Malmilla lauantaina 30.11. klo 15:30.

”Taistelimme koko joukkueena hienosti vaikka pelin vaatimustaso oli kova. Saimme hyvää oppia Suomen tämän hetken parhaalta naisten seurajoukkueelta siitä missä asioissa meidän pitää kehittyä. Etenkin maalineduspelissä pitää olla enemmän kovuutta, kaikki Kiekko-Espoon maalit syntyivät kakkoskiekoista. Hieno kiekkoilta kaiken kaikkiaan, vaikka jäimme nuolemaan näppejämme”, IFK:n päävalmentaja Saara Niemi summasi ottelun tapahtumat.

Tiia Pajarinen K-Espoo 5 + 3 + 6 = 14
Sanni Ahola IFK 18 + 13 + 18 = 49

Gimmojen seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 17.11. kun joukkue matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Ottelu alkaa Kupittaalla klo 14:50.

Tervetuloa kannustamaan Gimmoja paikan päälle tai Ruudun välityksellä!