IFK:N NAISET ODOTETUSTI VOITTOON VAASASSA

Sport – IFK 1 – 4 (0-1 , 0-2 , 1-1)

IFK:n naiset aka Stadin Gimmat matkasivat viikonlopuksi Pohjanmaalle, eivät puukkoja heiluttelemaan, vaan kamppailemaan Naisten Liigan pisteistä. Lauantain ottelussa vastaan asettui Vaasassa Sport. Gimmat oli ottelussa selkeä ennakkosuosikki edellisen kohtaamisen päättyessä lokakuun lopussa Helsingissä lukemiin 8-2.

Ottelun ensimmäinen erä oli stadilaisten hallintaa ja IFK olikin ottelun ensimmäisen maalin tekijä. Maaliverkkoa vaasalaisten päädyssä heilutti Gimmojen puolustaja Nenna Mehtonen ajassa 13:57. Syötön Mehtosen kauden avausmaaliin antoi Fanny Jalonen. Erän torjunnat Sportin Melisa Mörönen 10 ja IFK:n Lumi Jääskeläinen 15 eivät antaneet oikeaa kuvaa pelin kulusta.

Toiseen erään Gimmat tuli päättäväisinä. Erää oli ehtinyt vanhentua vähän päälle neljä minuuttia, kun Mörösen taakse oli livahtanut jo kaksi kiekkoa. Lukemat 0-2 viimeisteli Ida Pasanen Marisa Klemolan syötöstä ja 3-0 oli Johanna Kemppaisen käsialaa. Syötön Kemppaisen maaliin antoi Emmanuelle Passard. Torjunnat toisessa erässä Sport 14 ja IFK 12.

Ottelun kolmannessa erässä Gimmat jatkoivat hyökkäysten vyöryttämistä vaasalaisten maalille. Erän ensimmäisen maalin teki kuitenkin Sport, kun Susanna Viitala pääsi yllättämään hyvin Gimmojen maalia vartioineen Jääskeläisen, 1-3. Gimmojen alkukauden paras pistenainen Passard, joukkuekavereiden kesken ”Manue”, ei halunnut tässäkään pelissä jäädä maalitta vaan latasi taululle 1-4 lukemat ajassa 54:43. Syötön maaliin antoi kämppäkaveri Caroline Shaunessy, toinen IFK:n kolmesta ulkomaalaispelaajasta. Gimmoille ottelusta odotetusti kolme pistettä.

Gimmojen toisen maalin tekijä Pasanen kommentoi ottelua. ”Tärkeä voitto ja kolme pistettä. Luotiin paljon maalipaikkoja, luvut olisivat voineet olla isommat. Yleisesti hyvä peli ja fiilis jäi, mutta vielä voidaan parantaa tehokkuutta maalinteossa ja tarkentaa syöttöjä jotta saadaan enemmän jatkumoa peliin. Mutta hyvä voitto jengiltä!”