NAISTEN LIIGAN 4. VÄLIERÄ

IFK – KalPa 1 – 3 (0-0, 1-2, 0-1)

Sunnuntaina jatkui Naisten Liigan välieräsarja Helsingissä. Ottelun ensimmäinen erä oli tunnustelevaa ja tasaista vääntöä, jota värittivät lukuisat rangaistukset. Kotijoukkue IFK istui kolme kaksiminuuttista ja KalPa neljä, joista kumpikaan joukkue ei tehnyt maalia. Tälle ottelusarjalle poikkeuksellisesti lukemat 0-0 ensimmäisen erän jälkeen. Maalivahtien torjunnat IFK:n Iina Kuusela 8 ja KalPa:n Tiina Ranne 10.

Toinen erä alkoi KalPa:n rangaistuksella. IFK pelasi huolimattomasti hyökkäyspäädyssä ja KalPa pääsi ylivoimahyökkäykseen. Ajassa 22:33 Salla Rantanen siirsi joukkueensa 0-1-johtoon alivoimalla. Tämän jälkeen jäähyjä jaettiin joukkueille jälleen perätysten, kunnes ajassa 36:48 Johanna Kemppainen syötti Miressa Mäkelän läpiajoon IFK:n jäähyn aikana. Mäkelä ei erehtynyt ja tasoitti lukemiksi 1-1. Tämän jälkeen KalPa:n ylivoima kuitenkin vielä jatkui. Keltapaidat saivat rauhoitettua tilanteen IFK:n alueella ja ajassa 37:54 Saila Saari siirsi joukkueensa takatolpalta 1-2-johtoon. Erän viimeisillä minuuteilla KalPa:lle tuomittiin vielä yksi kaksiminuuttinen, joka jäi voimaan erän päätyttyä. Torjunnat toisessa erässä IFK Kuusela 13 ja KalPa:n Ranne 9.

Kolmannen erän IFK aloitti ylivoimalla, mutta ei onnistunut maalinteossa. Erän puolivälissä KalPa istui ensin kaksiminuuttisella, ja hetken päästä myös IFK. Tästäkään ei lisämaaleja synny, kiitos molemmissa päissä hyvin tarkkana olleiden maalivahtien. Ottelun viimeisen viiden minuutin aikana IFK pääsi vielä kertaalleen ylivoimalle mutta ei vieläkään onnistunut hyvistä yrityksistä huolimatta. Ajassa 58:48 IFK otti Kuuselan pois maaliltaan ja IFK sai kuudennen kenttäpelaajan jäälle. IFK:n hyökkäysyritykset kilpistyvät joko KalPa-pelaajiin tai viimeisempänä Ranteeseen. Ajassa 59:59 KalPa onnistui vielä lyömään kiekon tyhjiin Elisa Holopaisen toimesta ja näin KalPa voitti ottelun lukemin 1-3. Torjunnat erässä Kuusela 8 ja Ranne 11.

KalPa tasoittaa välieräsarjan lukemiin 2-2. Ottelusarjan viiden ja ratkaiseva ottelu pelataan keskiviikkona Kuopiossa klo 18:30 alkaen ja on nähtävissä suorana Ruutu-palvelun kautta.

IFK:n parhaana pelaajana palkittiin uhrautuvasti molempiin suuntiin pelannut Clara Rozier ja KalPa:lta Salla Rantanen.

Päävalmentaja Saara Niemi kommentoi joukkueensa esitystä.
– Tänään oltiin paremmin omissa pelin tavoitteissa kiinni ja etenkin 1. erän vahvasti KalPa:n päädyssä. Maalipaikkoja loimme riittävän määrän, mutta tänään viimeistely ontui niin 5 vs 5 pelissä kuin ylivoimallakin. Lukuisat jäähyt vähän sotkivat pelin rytmiä ja tänään erikoistilanteet kääntyivät KalPa:n eduksi. Taistelu jatkuu ja katseet kohti game 5!