NAISTEN 3. VÄLIERÄ

KalPa – IFK 6 – 2 (2-2, 1-0, 3-0)

Lauantaina jatkettiin Naisten Liigan välieräsarjaa Kuopiossa. Ottelu alkoi IFK:n kannalta erinomaisesti kun ajassa 03:20 Emmanuelle Passard aloitti IFK:n maalinteon. Syöttäjinä osumassa Emmi Juusela ja Athena Locatelli. KalPa:n kuittaus tuli jo seuraavassa vaihdossa 15 sekuntia IFK:n maalin jälkeen kun Matilda Nilsson iski omasta laukauksestaan syntyneen irtokiekon IFK:n Iina Kuuselan taakse. IFK janosi pian takaisin johtoon. Ajassa 04:58 KalPa sai jäähyn. Vain seitsemän sekuntia jäähyn alkamisesta kiekko oli jälleen maalissa. IFK siirtyi 1-2-johtoon Clara Rozierin tekemällä ylivoimamaalilla ajassa 05:05. Syöttäjänä Karoliina Rantamäki. KalPa pelasi määrätietoisesti kohti Kuuselan maalia. Ajassa 08:52 Inka Katajisto tasoitti lukemiksi 2-2. Erän toisella puoliskolla IFK tappoi kaksi peräkkäistä jäähyä. Erä päättyi lukemiin 2-2. Torjunnat KalPa Tiina Ranne 7 ja IFK Iina Kuusela 10.

Ottelun toisessa erässä IFK otti jäähyn väärästä vaihdosta ja heti perään toisen. Erän puolivälin molemmin puolin KalPa puolestaan sai kaksi jäähyä, mutta IFK:n ylivoima ei tuottanut tulosta. Ajassa 32:58 KalPa:n Elisa Holopainen onnistui maalinteossa siirtäen kotijoukkueen 3-2-johtoon. Nämä lukemat jäivät voimaan kahden erän jälkeen. Torjunnat KalPa:n Ranne 5 ja IFK:n Kuusela 11.

Kolmannessa erässä KalPa kasvatti johtoaan 4-2:een ajassa 45:11 Tanja Niskasen maalilla. Puoli minuuttia maalin jälkeen tapahtui KalPa:n päädyssä laitataklaus jossa IFK:n pelaajaa rikottiin. Tilanteesta KalPa:n pelaaja sai 2+10minuutin rangaistuksen. IFK ei kuitenkaan onnistunut kaventamaan tilannetta ylivoimallaan. Ajassa 47:55 IFK sai jäähyn, joka hoidettiin hyvin. Erän puolivälin jälkeen IFK sai pitkästä aikaa otteen hyökkäyspäässä, josta kiekko meni maalinedusruuhkan seurauksena maaliin. Videotarkastuksen jälkeen maalia ei hyväksytä. IFK sai vielä mahdollisuuden kavennukseen ylivoimalla, kun KalPa sai jäähyn reilu viisi minuuttia ennen loppua. KalPa suoriutui jäähystä ja ajassa 57:01 Nilsson lisäsi kotijoukkueen johdon lukemiin 5-2. IFK otti maalivahti Kuuselan ulos ajassa 57:11. Kuudeskaan pelaaja ei tuonut IFK:lle lisäosumia ja Holopainen laittoi kiekon tyhjään IFK-maaliin ajassa 58:12. Ottelu päättyi näihin lukemiin ja KalPa kavensi otteluvoitot 1-2:een. Torjunnat kolmannessa erässä KalPa:n Ranne 8 ja IFK:n Kuusela 9.

Ottelusarjan neljäs ottelu pelataan sunnuntaina 14.3. klo 16:00 alkaen Helsingissä, jossa ottelusarja on toistamiseen katkolla IFK:lle. Ottelu on nähtävissä suorana Ruutu-palvelun kautta.

Päävalmentaja Saara Niemi tiivisti pelin hengen.
– KalPa tuli kovaa päälle ja käytti meidän virheet hyödyksi. Playoff-sarjassa pitää kokoajan pystyä parantamaan peliä. Me ei siihen tänään pystytty ja kotijoukkue pystyi.