NAISTEN LIIGA ON KOVATASOINEN

IFK:n ykköskentän keskushyökkääjä Michaela Pejzlova, 23, pelaa ensimmäistä kauttaan IFK:ssa ja Naisten Liigassa. Tshekin maajoukkueessakin pelaavalle ”Mishalle” kausi on ollut menestyksekäs ja hän on johtanut joukkueen pistepörssiä erityisesti kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Syksyn alkusarjan jälkeen pelatussa varsinaisessa kuuden joukkueen Naisten Liigassa hän pokkasi Marianne Ihalainen-palkinnon pistepörssin voittajana ja äänestettiin joukkueiden valinnoissa Liigan kakkostähdistöön. – Liiga on todella hyvätasoinen. Joukkueet ovat todella tasaisia, kaikki tekevät kovasti töitä ja mikä tahansa joukkue voi voittaa toisensa. Erityisesti nyt playoffseissa marginaalit ovat olleet pienet.

IFK pelaa nyt uuden tulemisensa aikana toista kauttaan Naisten Liigassa ja on noussut nopeasti yhdeksi mitalisuosikeista. – Pelasimme hienon runkosarjan ja olemme nyt edenneet välierien viimeiseen vaiheeseen. Kausi on mennyt hyvin ja toivon että pääsemme vielä eteenpäin.

Viimeiset vuodet Clarksonin yliopistossa pelannut ja siellä kaksi NCAA:n mestaruuttakin voittanut Pejzlova on tottunut opiskelemaan jääkiekon ohessa. Helsingissä hän opiskelee yliopistossa neurotieteitä.  – Opiskelu ja pelaaminen voi olla hankala yhdistää. Olen tehnyt sitä viimeiset kahdeksan vuotta, joten olen päässyt siitä hyvin kiinni. Nyt tietysti koronan takia luennot ovat etäluentoja ja täytyy tehdä paljon omatoimista opiskelua sekä edistää tutkimusta.

IFK:n päävalmentaja Saara Niemi ei pidättele sanojaan analysoidessaan tsekkihyökkääjänsä osaamista. – Misha on erittäin taitava pelaaja, ymmärtää peliä ja on kiekollisena aina vaarallinen. Hän kantaa myös puolustusvastuun, mikä Gimmoissa on tärkeä arvo. Mishan kanssa on mielenkiintoista keskustella jääkiekosta, sillä hän on kiinnostunut kehittämään peliä ja nähnyt monta kiekkokulttuuria. Mikä tärkeintä hän on myös hieno joukkuekaveri.

Suomessa Misha asuu Tshekeistä tutun joukkuekaverin Veronika Lorencovan kanssa. – Teen myös osa-aikatyötä, joten välillä on hankalaa yhdistää kaikki, mutta hyvällä ajanhallinnalla olen pärjännyt ihan hyvin, hän hymyilee.

– Henkilökohtaisesti kausi on mennyt hyvin. Alkukaudesta missasin muutaman matsin loukkaantumisen takia ja muutama ottelu peruttiin joulukuussa koronan vuoksi. Nautin todella paljon pelaamisesta IFK:ssa.

Huominen välieräottelu sähköistää haastattelun tunnelman.
– Nyt meitä odottaa ottelu numero 5. Välierävaihe on ollut fyysisesti ja henkisesti vaativaa kun pelasimme neljä ottelua kuudessa päivässä, mutta se on myös todella hauskaa ja todellista playoff-kiekkoa. Meidän joukkue on lahjakas ja todella kova tekemään töitä ja uskon että huomenna pystymme voittamaan.

IFK ja KalPa pelaavat ratkaisevan viidennen välieräottelun huomenna keskiviikkona 17.3. klo 18:30 Kuopiossa. Ottelu on nähtävissä Ruutu-palvelusta suorana lähetyksenä. Ottelun voittaja etenee Naisten Liigan finaaleihin, joihin paikkansa on jo lunastanut Kiekko-Espoo joka voitti toisessa välieräsarjassa Ilveksen.

Kuva: Tiina Puputti