HIFK – KIEKKO-ESPOO 2 – 6 (0-1, 0-3, 2-2)

Tänään Naisten Liigan toisessa finaalissa pelaava Gimmat hakivat ensimmäistä voittoaan. Ottelua oli seuraamassa kauden ennätysyleisö, kun kaikkiaan 323 silmäparia seurasi Suomen parasta naiskiekkoa Pirkkolassa.

Kotijoukkueen ottelun alun virityksen purki ensimmäinen jäähyvihellys ajassa 01:07. Gimmat kesti espoolaisten yritykset maalivahti Iina Kuuselan johdolla. Toinen jäähy kotijoukkueelle vihellettiin jo ennen kuin ensimmäinen kymppi oli täynnä. Kiekko-Espoo pääsi myös onnettaren avustuksella viemään vierasjoukkueen 0-1-johtoon, kun kiekko kimposi matkalla Kuuselan taakse. Maalintekijäksi merkitään kiekon laukonut Kiira Yrjänen. Reilu minuutti maalin jälkeen IFK pääsee ensimmäiselle ylivoimalleen, mutta Espoo kesti. Erä päättyi Espoon 0-1-johdossa. Torjunnat HIFK Kuusela 15 ja K-Espoo Tiia Pajarinen 12.

Toisen erän alussa jäähypuntteja hieman tasoiteltiin, kun espoolaiset saivat jäähyn ajassa 21:57.  Espoo kuitenkin kesti. Jäähyn jälkeen IFK:n Michaela Pejzlova pelasi itsensä nokikkain Pajarisen kanssa, mutta veto meni ohi. Seuraavassa vaihdossa, ajassa 25:14 Espoo kuittasi maalin muodossa kun Nelli Laitinen iski kiekon ohi Kuuselan, 0-2. Tästä alkoi IFK:n musta neliminuuttinen. Ajassa 28:36 Emilia Vesa ohjasi kiekon ohi Kuuselan, 0-3. IFK:n päävalmentaja Saara Niemi otti tässä kohtaa aikalisän. Valitettavasti jo aikalisän jälkeisessä vaihdossa Espoo kuittasi erässä jo kolmannen kerran Tinja Haukijärven toimesta ja lukemiksi 0-4. Erän toinen puolisko edettiinkin ilman tilastomerkintöjä, joten ottelun toisen erän jälkeisiksi lukemiksi jäi nämä numerot. Torjunnat Kuusela 7 ja Pajarinen 10.

Ottelun kolmannessa erässä IFK tuli päättäväisenä peliin. Ajassa 42:50 espoolaispelaaja jäähylle ja IFK:lle syntyi oiva tilaisuus kavennukseen. Ylivoimatilanne ei vielä tuo tulosta, mutta ajassa 45:54 stadilaisyleisö pääsi tuulettamaan ensimmäisen kerran, kun Siiri Yrjölä iski ensimmäistä kertaa tässä finaalisarjassa kiekon ohi Pajarisen. Tämä ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, kun ajassa 48:06 Elisa Holopainen teki espoolaisille jo viidennen maalin. Tämän jälkeen molemmat joukkueet jäähyilivät kertaalleen ilman lisäosumia. Ajassa 57:22 Pejzlova vihdoin onnistui ja iski kiekon ohi Pajarisen, 2-5. Syöttäjänä Karoliina Rantamäki. Ajassa 57:46 HIFK otti Kuuselan pois maaliltaan hakien lisää osumia, mutta viimeinen onnistuminen tulikin valkopaidoille. Ajassa 58:31 Holopainen iski kiekon tyhjään maaliin, 2-6-lukemat jäivät ottelun lopputulokseksi. Espoolaisille toinen kiinnitys mestaruuteen. Torjunnat Kuusela 11 ja Pajarinen 13.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Espoossa klo 19:15 alkavassa ottelussa.