KIEKKO-ESPOO – HIFK 3 – 6 (0-2, 2-2, 1-2)

Naisten Liigan kolmannessa finaalissa tänään Espoossa oli pelin henki selvä. IFK oli selkä seinää vasten ja Espoolla ensimmäinen mahdollisuus katkaista sarja.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi HIFK:n jäähyllä ajassa 03:04. Espoo ei saanut tilanteesta maalia, mutta IFK sen sijaan onnistui. Ajassa 05:01 Matilda Nilsson pääsi huudattamaan runsasta IFK-yleisöä Michaela Pejzlovan syötöstä alivoimalla. Vierasjoukkue 0-1-johtoon. Ajassa 09:40 IFK onnistui toistamiseen. Maalintekijänä Julia Liikala, jolle hienon esityön teki Karoliina Rantamäki. Toinen syöttäjä Pejzlova. Erän lopulla IFK:lle tuomittiin kaksiminuuttinen, josta kotijoukkue ei onnistunut. Gimmojen maalilla Iina Kuusela venyi erässä yhteen paraatitorjuntaan ja torjui erittäin varmasti espoolaisten laukaukset. Lukemat erän päätyttyä 0-2. Torjunnat Kiekko-Espoo Tiia Pajarinen 5 ja HIFK Kuusela 7.

Toisessa erässä Espoo kärsi ensimmäisen jäähyn ajassa 24:28. HIFK pyöritti ylivoimaa ja Krista Parkkonen polkaisi sivuttaisliikkeellä itsensä vetopaikalle ja veti kiekon maaliin; 0-3. Syöttäjinä maalissa Siiri Yrjölä ja Liikala. Ajassa 29:27 Espoon Nea Katajamäki kavensi tilanteen lukemiin 1-3. Muutama minuutti maalista ja Espoolle vihellettiin jäähy. Ajassa 32:47 Elisa Holopainen kavensi lukemiksi 2-3 alivoimalla. Reilu minuutti maalista ja Espoolle jälleen kaksiminuuttinen. IFK ei onnistu vielä ylivoimalla, mutta ajassa 36:05 Liikala siirtää Rantamäen syötöstä Gimmat 2-4-johtoon. Loppuerä taistellaan upeasti vaihdosta toiseen ja nämä lukemat jäävät voimaan toisen erän jälkeen. Torjunnat Pajarinen 10 ja Kuusela 9.

Kolmas erä olikin yhtä jäähyluukkujen avaamista ja sulkemista. Erän alussa IFK istui ensin, mutta Espoo ei onnistunut. Ajassa 46:53 Espoolle tuomittiin laitatilanteesta pidempi rangaistus, ja IFK:lle tarjoutui mahdollisuus lisätä johtoaan. Stadilaiset eivät onnistu vielä tästä. Ajassa 49:13 IFK:lle soi myös pilli ja reilu 20 sekuntia myöhemmin Emmanuelle Passard kasvatti IFK:n johdon lukemiin 2-5 tasavajaalla. Syöttäjinä Yrjölä ja Clara Rozier. Tämän jälkeen Espoo otti aikalisän ja vaihtoi vielä maalivahtiaan Pajarisesta Minja Drufvaan. Ajassa 56:53 Ella Viitasuo kavensi tilanteeksi 3-5. Samassa ajassa Pajarinen vaihdettiin takaisin maalilleen ja ajassa 57:34 taas pois, kun Espoo yritti kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Ajassa 57:45 Pejzlova niittasi IFK:n voiton lukemiin 3-6. Torjunnat viimeisessä erässä Pajarinen / Drufva 8 ja Kuusela 12. HIFK:lle ensimmäinen voitto ottelusarjassa, joka jatkuu lauantaina Pirkkolassa klo 15:00.