KIEKKO-ESPOO – HIFK 5 – 0 (2-0, 1-0, 2-0)

Stadin Gimmat aloitti historiansa ensimmäisen ottelusarjan Naisten Liigan finaaleissa tänään Espoossa. Jo ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin mitä tämän ottelusarjan osalta tuleman pitää; vauhdikasta ja viihdyttävää naiskiekkoa Suomen huipulta.

Ottelun alussa vierasjoukkueen otteissa oli aistittavissa hermostuneisuutta. Ajassa 06:05 HIFK:lle tuomittiin jäähy. Kiekko-Espoo onnistui ajassa 07:26 Emmi Leinosen maalilla, joka oli ylivoimamaali. Puoli minuuttia myöhemmin vihellettiin Kiekko-Espoolle jäähy ja Gimmat pääsivät puolestaan pyörittämään ylivoimaa. Ylivoima jäi tuloksettomaksi. Heti ylivoiman päätyttyä IFK pelaaja passitettiin istunnolle. Kiekko-Espoo onnistui toistamiseen Emmi Rakkolaisen toimesta. Neljä minuuttia Espoon maalin jälkeen IFK:lle vihellettiin kolmas jäähy, josta Espoo ei enää onnistunut. Erälukemat 2-0. Torjunnat ensimmäisessä erässä Kiekko-Espoo Tiia Pajarinen 10 ja HIFK Iina Kuusela 12.

Toiseen erään Gimmat tuli sisuuntuneena. Ajassa 26:26 Nelli Laitinen onnistui viemään Kiekko-Espoon 3-0-johtoon. Vajaa minuutti tästä ja Kiekko-Espoo sai jäähyn. IFK pääsi pyörittämään peliä mallikkaasti, mutta ei onnistunut vielä maalinteossa. Erä oli kuitenkin tasainen ja antoi Gimmoille uskoa. Torjunnat erässä Pajarinen 12 ja Kuusela 15.

Kolmanteen erään HIFK:n piti lyödä täydet piippuun. Erän alkupuolella kiekko pyöri jo lähellä mutta onnistumiset jäivät odottamaan. Ajassa 51:10 Kiekko-Espoo löi neljännen maalin IFK:n verkkoon. Pari minuuttia tästä ja HIFK:lle tuomittiin jäähy. Gimmat puolustivat kurinalaisesti ja hoitivat jäähyn pois. Ajassa 56:26 Espoo onnistui kuitenkin vielä kerran tasavoimin Laitisen toimesta. Nämä 5-0-lukemat jäivät ottelun lopputulokseksi. Torjunnat erässä Pajarinen 12 ja Kuusela 21.

Espoolle ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa. Sarja jatkuu huomenna Helsingissä klo 15:00 Pirkkolassa pelattavassa ottelussa.

Päävalmentaja Saara Niemi:
– Espoo näytti tänään kokemuksensa ja valmiutensa pelata finaalilätkää. Emme saaneet vahvuuksiamme tarpeeksi hyödynnettyä emmekä paikoista maaleja, mikä söi energiaa Espoon onnistuessa niin ylivoimalla kuin tasaviisikoin. Pelimme rakenne pysyi kuitenkin kasassa ja pystyimme parantamaan loppua kohden. Huomenna himassa olemme varmasti sisuuntuneita ja valmiita uuteen taistoon.