ROVANIEMELÄISET GIMMOJEN VIERAINA

IFK – RoKi 7 – 2 (4-1 , 2-0 , 1-1)

Lauantain kolmen pisteen voitto Lukosta oli kotijoukkue IFK:n itseluottamukselle mannaa. Sunnuntain ottelussa vastaan asettuneet rovaniemeläiset pelaavat historiansa ensimmäisiä Liiga-otteluitaan tälle kaudelle tehdyn pelaamistapamuutoksen myötä. Tällä kaudella naisten Mestiksen syyskauden kaksi parasta joukkuetta pelaavat Liigassa sijoille 6-10 alkusarjan jälkeen sijoittuneiden joukkueiden kanssa kaksinkertaisen Alemman jatkosarjan. Tästä sarjasta kaksi parasta pelaavat Naisten Liigan pudostuspeleissä sijoilla 7. ja 8., kun neljä muuta pelaavat ensi kauden kahdesta viimeisestä Naisten Liigan paikasta.

Ottelu alkoi konkareiden kohtaamisella, kun aloitukseen vastakkain asettuivat IFK:n Karoliina Rantamäki vastassaan rovaniemeläisten Oona Parviainen ja kiekkoa pudottamaan asettui IFK Naisten taustavoimissa toimiva Johanna Sandqvist. Naiset ovat entisiä joukkuekavereita ja ovat voittaneet yhdessä lukuisia Suomen mestaruuksia aikoinaan Bluesissa. Lisäksi Parviainen ja Rantamäki pelasivat yhtä aikaa mm. 2002 ja 2006 olympialaisissa.

Ensimmäinen erä pääsi vauhtiin punaisen puhurin voimin. IFK:n Fanny Jalonen aloitti stadilaisten maalinteon jo ajassa 2:15. Syöttäjinä osumassa Marisa Klemola ja Petra Lamminaho. Lappilaiset jatkoivat kuitenkin sinnikästä yrittämistä, joka palkittiin ajassa 7:28 kun Sanni Kontiosalo pääsi ohittamaan Gimmojen maalilla eilisestä jatkaneen Lumi Jääskeläisen, 1-1. Lappiin ei ollut pulloposti edellispäivän Lukko-ottelusta vielä kulkenut, kun neljän maalin iltaa viettänyt Passard teki illan ensimmäisen osumansa ylivoimalla Karoliina Rantamäen ja Krista Parkkosen syötöistä; 2-1. IFK:n tehoylivoima jatkoi maalintekoa toistamiseen vielä erän loppupuolella. Maalintekijä ja toinen syöttäjä olivat kopiot edellisestä, vain Parkkonen vaihtui Caroline Shaunessyyn. Vajaa minuutti tästä ja Johanna Kemppainen merkkautti itsensä maalintekijöiden joukkoon Nenna Mehtosen ja Passardin syötöistä. Lukemat stadilaisille erän jälkeen 4-1. Torjunnat Lumi Jääskeläinen 4 ja RoKi:n Malviina Kortessalo 12.

Toiseen erään rovaniemeläiset eivät pystyneet pitämään itseään poissa jäähyaitiosta, mutta pelasivat tehokasta alivoimaa. IFK:n seuraavaa maalia jouduttiin odottamaan toisen erän loppupuolelle. Ajassa 36:00 joukkueen nuorisokaartiin kuuluva Emmi Juusela karvasi kiekon erinomaisella liikkeellä RoKi:n puolustajalta, nousi maalin eteen ja täräytti kiekon yläkulmaan, 5-1. Reilut kaksi minuuttia Juuselan osuman jälkeen joukkueen konkariosasto näytti jälleen taitojaan. Lukemat 6-1 viimeisteli joukkueen kapteeni Rantamäki Shaunessyn ja Mia Heikurin esitöistä. Torjunnat toisessa erässä Jääskeläinen kuusi ja Kortessalo 19.

Ottelun kolmannessa erässä RoKi:n Ella Lahtela nostatti hetkeksi rovaniemeläisleirin tunnelmaa iskemällä lukemiksi 6-2 ajassa 43:13. Gimmojen Miressa Mäkelä iski ottelun loppulukemiksi takakulmalta 7-2 Rantamäen ja Heikurin syötöistä ajassa 58:41. Torjunnat Jääskeläinen viisi ja Kortessalo 22.

Gimmojen parhaana ottelussa palkittiin Rantamäki ja RoKi:sta Kontiosalo. Gimmojen Tsempparina ottelussa palkittiin Juusela.

5-1- maalin viimeistellyt Juusela kommentoi pelin jälkeen: ”Lähdettiin joukkueena hyvällä jalalla ja iskettiin heti pelin alkuun maali. Johtuiko sitten vastustajasta mutta me ei oikein päästy kokonaan omalle tasolle pelin aikana. Oli paljon paikkoja ja maaleja olis voinut tulla vielä enemmän, mutta tärkeet pisteet kuitenkin meille.”