GIMMAT VUODEN ENSIMMÄISESSÄ KOTIOTTELUSSAAN VOITTOON

IFK – Sport 12 – 4  (4-0, 4-2, 4-2)

Stadin Gimmat palasi uuden vuosikymmenen kunniaksi voitokkaasti Liiga-pelien pariin. Kotijoukkue osoitti ensimmäisen viiden minuutin aikana joukkueiden välisen tasoeron ja kipaisi jo kolmen maalin johtoon Emmi Juuselan, Fanny Jalosen ja Emmanuelle Passardin osumilla. Kahden osuman jälkeen Sport vaihtoi maalissaan aloittaneen Oona Mäen tilalle Melisa Mörösen. Ensimmäisen erän lopulla Marisa Klemola lennätti kiekon neljännen kerran vaasalaisten verkkoon ja tilanne 4-0. Torjunnat Gimmojen maalissa Mila Houni 7 ja Sportin Mäki/ Mörönen 10.

Ottelun toisessa erässä Gimmojen hahmoksi nousi ykkösen sentteriksi palannut Johanna Kemppainen. Ensin ajassa 22:08 omasta reboundista kiekko sisään ylivoimalla, 5-0. Sitten syöttäjänä kapteeni Karoliina Rantamäen 6-1– osumaan yhdessä Sanna Kolehmaisen kanssa ja erälukemien 8-2 viimeistely ajassa 36:59 Rantamäen ja Miressa Mäkelän syötöistä. Välissä Sport ehti kaventaa tilanteen 5-1:een Susanna Viitalan ja 6-2:teen Noora Myllärin maaleilla. IFK:n puolustajien johtohahmoksi ottelussa nousi jenkkipuolustaja Caroline Shaunessy, joka lämäsi 7-2- lukemat hienosti Passardin ja Juuselan syötöistä. Torjunnat toisessa erässä Houni 7 ja Mörönen 16.

Ottelun kolmas erä alkoi punaisen pyörremyrskyn lailla. Gimmojen nuorisokaartin tähtenä koko ottelun häärinyt Juusela pyssytti 9-1-lukemat Passardin syötöstä. Tasan puoliminuuttia edellisestä ja Mäkelä latasi kympin täyteen ylivoimalla Passardin ja Rantamäen syötöistä. Seuraava maalimerkintä meni vieraille vain 14 sekuntia edellisestä kun Mylläri kavensi Sportille lukemiksi 10-3. Avoimien ovien minuutti jatkui vielä Jalosen toimesta: taululle 11-3, syöttäjinä Shaunessy ja Petra Lamminaho. Reilu kolme minuuttia edellisestä ja Sport halusi lukemista huolimatta osoittaa helsinkiläisyleisölle pelaavansa kunnialla loppuun asti; Pauliina Suoniemi ja 11-4. Välissä molemmat joukkueet kärsivät vielä yhdet kaksiminuuttiset ja sen jälkeen Gimmojen kapteeni Rantamäki laittoi pisteen maalilukemille. 12-4- maalin syöttäjiksi merkittiin Mäkelä ja Jenna Aro. Torjunnat kolmannessa Houni 12 ja Mörönen 18. Stadilaisille hyvä kotivoitto ja kolme pistettä taskuun.

IFK:n parhaana pelaajana ottelussa palkittiin Emmanuelle Passard ja kotijoukkueen tsempparina Emmi Juusela. Sportin parhaana palkittiin kaksi maalia viimeistellyt Noora Mylläri.

Gimmojen tsemppari Juusela kommentoi vuoden ensimmäistä ottelua: ”Tehtiin pelissä paljon maaleja, mutta se ei kertonut kuitenkaan ihan kaikkea pelistä. Ei oikein päästy omalle tasolle ja loma näytti painavan jaloissa, mutta tärkeät pisteet jäi kuitenkin Stadiin.”