GIMMOJEN MAALIHANAT AUKESI LUKKOA VASTAAN

IFK – Lukko 8 – 0 (2-0 , 2-0 , 3-0)

IFK:n naisten joukkue aloitti ottelunsa Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa lauantaina Malmilla Lukkoa vastaan. Ottelun tahtipuikkoa piteli alusta alkaen käsissään kotijoukkue, joka aloitti maalinteon ylivoimalla ajassa 06:49. Maalintekijänä Miressa Mäkelä, syöttäjinä Emmanuelle Passard ja Caroline Shaunessy. Tämän jälkeen myös Lukolla oli muutama vaarallinen paikka, jotka torjui varmoin ottein tänään pelivuorossa ollut Lumi Jääskeläinen. Gimmojen toinen maali näki päivänvalon ajassa 13:01 tekijänään Karoliina Rantamäki Krista Parkkosen syötöstä. Lukemat 2-0 ensimmäisen erän jälkeen. Torjunnat Jääskeläinen yhdeksän ja Lukon kanadalainen Shelley Payne 16.

Ottelun toinen erä oli Gimmojen ranskalaispelaajan Emmanuelle Passardin näytöstä. IFK:n kolmas maali syntyi päättäväisesti ylivoimalla ajassa 27:12, syöttäjinä jälleen Parkkonen ja Shaunessy. Sama tekijä oli vuorossa myös erän lopulla, kun kahdesti kiekon Paynen taakse iskenyt Gimmojen pistepörssin kärkinainen iski puhtaan hattutempun. Syöttäjiksi 4-0 osumaan merkittiin Rantamäki ja Johanna Kemppainen. Gimmojen viidennen maalin alustajina toimivat upean syöttövireen löytänyt Shaunessy ja Mia Heikuri. Torjunnat toisessa erässä Jääskeläinen 4 ja Payne 14.

Kolmannessa erässä Gimmojen hallinta jatkui. Lukon erän alkuun saaman kaksiminuuttisen aikana Fanny Jalonen lennätti siniviivan tuntumasta kiekon verkon perukoille; 6-0. Syöttäjänä osumassa Marisa Klemola. Alle minuutti osuman jälkeen tapahtui Lukko-pelaajan valitettava loukkaantuminen ja ottelu keskeytyi joksikin aikaa. Ottelun jatkuttua Lukko sai kaksiminuuttisen, jonka aikana Passard lisäsi ottelun maalimääränsä jo neljään, ja koko kauden maalimääränsä lukemaan 21. Syöttäjinä Mäkelä ja Parkkonen. Vajaa pari minuuttia osumasta ja IFK osoitti ylivoimansa olevan vihdoin sillä tasolla mitä kotiyleisö on odotellut. Ajassa 49:03 Shaunessyn nappisyöttö löysi Rantamäen lavan; 8-0. Toisena syöttäjänä osumassa Passard. Torjunnat erässä Jääskeläinen 6 ja Payne 16.

Gimmojen parhaana ottelussa palkittiin Passard ja Lukosta 46 kertaa kiekon tielle venynyt Payne. Gimmojen Tsemppariksi ottelussa valittiin Mäkelä.

”Lähdettiin peliin hyvällä asenteella ja pidettiin jalka liikkeellä. Annettiin heti alussa kovaa painetta eikä Lukko päässyt oikein rakentamaan omaa peliään. Jatkettiin tasaisen hyvää peliä kaikki kolme erää ja saatiin maaleja tehtyä. Tärkeä sarjan aloitusvoitto ja kolme pistettä”, Gimmojen tsemppariksi valittu Mäkelä analysoi.