VAASALAISET PUTOSIVAT GIMMOJEN KYYDISSÄ

IFK – Sport 8 – 2 (3-0 , 2-1 , 3-1)

Stadin Gimmat aloitti sunnuntain kotiottelunsa Vaasan Sportia vastaan tehokkaasti. Alle minuutti pelattu ja IFK johti 1-0. Maalintekijänä Mia Heikuri, syöttäjinä Emmanuelle Passard ja Karoliina Rantamäki. Vajaa kolme minuuttia tästä ja jälleen verkko heilahti vaasalaisten maalia vartioineen Melisa Mörösen takana; 2-0. Maalintekijänä nyt Passard ja syöttäjinä Caroline Shaunessy sekä Johanna Kemppainen. Ensimmäisen erän lopulla IFK lisäsi maalitilinsä jo kolmeen, kun eilisen Ilves-ottelun ratkaissut Fanny Jalonen kiskaisi kiekon verkkoon Anni Peren syötöstä. Torjunnat ensimmäisen erän jälkeen IFK Lumi Jääskeläinen 6 ja Mörönen 8.

Ottelun toinen erä eteni Gimmojen hallinnassa ja erässä nähtiin mm. Yksi Gimmoilta hylätty maali. IFK:n neljännen maalin iski kiekon perukoille Shaunessy, syöttäjinä Krista Parkkonen ja Jalonen. Pieni hyvänolon tunne kostautui nopeasti omaan päätyyn, kun Susanna Viitala pääsi rikkomaan Jääskeläisen kuparisen; 4-1. Toisen erän lopulla IFK jatkoi myllytystään Sportin maalille ja puolustaja Petra Lamminaho sivalsi kauden ensimmäisen maalinsa. Lukemat IFK:lle kahden erän jälkeen 5-1.

Kolmas erä toi Gimmoille myös ottelun ensimmäisen ylivoimamaalin kun Jalonen lisäsi numerot 6-1:een Rantamäen ja Passardin syötöistä. Ylivoimaosuman jälkeen Sportin Pauliina Suoniemi pääsi kaventamaan lukemiksi 6-2. Tämän jälkeen IFK:sta onnistuivat vielä Rantamäki ja Passard. Ottelun loppulukemat 8-2 ja Gimmoille kolme pistettä plakkariin.

IFK:n parhaana pelaajana palkittiin Jalonen ja Sportilta maalivahti Mörönen. Gimmojen tsemppariksi valittiin Ida Pasanen.

Gimmojen kapteeni Rantamäki kuvaili ottelun tapahtumia. ”Lähettiin hyvällä jalalla liikkeelle mikä tuottikin heti alkuun pari maalia. Mutta heti kun laskettiin tempoa eikä oltu niin huolellisia niin vastustajakin pääsi maalintekoon. Onneksi vielä loppuun pystyttiin nostamaan omaa tasoa ja mielestäni lopputulos oli ansaittu”.