GIMMAT PUUDUTTIVAT ILVEKSEN

IFK – Ilves 1 – 0 VL (0-0 , 0-0 , 0-0 , 0-0 , 1-0)


Stadin Gimmat ja Ilves Tampereelta väänsivät Naisten Liigan pisteistä lauantaina Malmilla. Ottelu pelattiin Roosa Nauha-teemalla, kun IFK:n A-nuorten eli Kollien kannattajaryhmä Snadit Kollit olivat aiemmin viikolla haastaneet Gimmat tukemaan heidän keräystään. Ottelussa myytiin kaksi settiä Gimmojen pelinumeroilla kirjailtuja berliininmunkkeja sekä huutokaupattiin kapteeni Karoliina Rantamäen kypärä. Lisäksi useampi IFK:n pelaaja pelasi ottelussa Hockey Basen lahjoittamalla pinkillä erkalla.

Itse peli oli Malmin lehtereille saapuneelle reilu satapäiselle yleisölle jännitystä alusta loppuun saakka. Tilanteita luotiin puolin ja toisin, mutta erinomaisesti molemmissa päissä pelanneet maalivahdit, IFK:n Sanni Ahola ja Ilveksen Anni Keisala pitivät kumpikin maalinsa puhtaana varsinaisella peliajalla.

Ottelu eteni jatkoerän kautta voittomaalikilpailuun, jossa vasta seitsemännessä parissa onnisti. Gimmojen Fanny Jalonen laittoi kiekon ohi Keisalan ja kun Ahola torjui Jenna Lehtiniemen yrityksen, pääsi IFK juhlimaan kahden pisteen voittoa.

Gimmojen parhaana ottelussa palkittiin nollapelin pelannut Ahola ja Ilveksestä Jenna Suokko. Gimmojen Tsempparina palkittiin Petra Lamminaho.

Gimmojen voiton takuunainen Ahola kommentoi ottelua seuraavasti: ”Maalinteko oli tahmeaa tänään. Meillä oli paikkoja ratkaista peli jo varsinaisella peliajalla. Kovaa väännettiin koko peli ja kairattiin iso voitto joukkueelle. Itselleni jäi todella hyvä fiilis myös omasta tekemisestä, pelaaminen oli rentoa ja oli mahtavaa pitkästä aikaa päästä taas voittojen tielle”.

Pistenaiset:
Fanny Jalonen 1 + 0

Maalivahdit:
Sanni Ahola HIFK 5 + 8 + 9 + 5 = 27
Anni Keisala Ilves 9 + 14 + 9 + 3 = 35