RANTAMÄKI NOUSI YKSIN NAISTEN LIIGAN KAIKKIEN AIKOJEN MAALIPÖRSSIN KÄRKEEN

IFK – KIEKKO-ESPOO 2 – 8 (1-2 , 1-3 , 0-3)

IFK:n naiset aka Stadin Gimmat emännöivät lauantain paikalliskohtaamista Naisten Liigan sarjakärkeä Kiekko-Espoota vastaan. Joukkueet pelasivat vastakkain edellisen kerran vain reilu kaksi viikkoa sitten kun espoolaiset veivät taiston lukemin 5-0.

Gimmat aloitti ottelun vahvalla sykkeellä ja ottelun ensimmäisen maalin tekikin kotijoukkue ja asialla maalipörssin kärkinimi Emmanuelle Passard vahvalla yksilösuorituksella. Espoo tasoitti ottelun ylivoimalla ajassa 16:39, tekijänä puolustaja Nelli Laitinen. Reilu minuutti myöhemmin, ja erikoisen kimmokkeen saanut kiekko yllätti IFK:n maalilla pelanneen Sanni Aholan; 1-2. Maalintekijänä Ella Viitasuo. Torjunnat erän jälkeen Ahola 12 ja Tiia Pajarinen Kiekko-Espoo 9.

Ottelun toisessa erässä Gimmojen hyvä draivi jatkui. Naisten Liigan kaikkien aikojen maalipörssin Linda Välimäen kanssa vajaan viikon ajan jakanut IFK:n kapteeni Karoliina Rantamäki näytti maalintekotaidon olevan edelleen priimaa ja pussitti kiekon rystyllä tarkasti ylänurkkaan. Syntyi ”Karon” kauden kuudes ja 361. maali pääsarjatasolla. Tällä maalilla hän siirtyi nyt yksin kaikkien aikojen maalipörssin kärkeen. Gimmojen ilo johtoasemasta jäi harmittavan lyhytaikaiseksi. Reilu pari minuuttia ja Kiekko-Espoo tuli jälleen tasoihin, maalintekijänä ylivoimalla jälleen Viitasuo. Ottelun puolivälin jälkeen Kiekko-Espoon rutiini alkoi näkyä. Sarjajohtaja teki kaksi maalia lisää ja lukemat kahden erän jälkeen 2-5. Torjunnat Ahola 16 ja Pajarinen 6.

Ottelun kolmanteen erään Gimmojen maalille luisteli kaksi ottelua punapaidoissa tällä kaudella aiemmin pelannut 16-vuotias Kiia Lahtinen. Ajassa 42:22 Janina Aro rikkoi Lahtisen kuparisen; 2-6. Tämän jälkeen Gimmat sai vielä oman etsikkoaikansa kolmen ylivoiman aikana, muttei onnistunut lisäosumissa. Kiekko-Espoon Reetta Valkjärvi tuplasi ottelun maalisaldonsa 56.minuutilla ja viimeisteli loppulukemiksi 2-8.

Tappio ottelussa merkitsi IFK:lle ylemmän loppusarjan jäämistä haaveeksi. Sunnuntain ottelu HPK:ta vastaan ei muuta IFK:n asemaa sarjataulukossa kun Ilves varmisti paikkansa kuuden joukossa.

Joukkueiden parhaina pelaajina ottelussa palkittiin IFK:n Karoliina Rantamäki ja K-Espoon Nelli Laitinen. Joukkueiden tsemppareiksi valittiin IFK:sta Krista Parkkonen ja K-Espoosta Anni Montonen.