GIMMAT MAKSOI KUORTANEELLE POTUT POTTUINA

Kuortane – IFK 4 – 5 VL (1-1 , 2-1 , 1-2, 0-0)

Jääkiekkoliiton tukema Kuortaneen joukkue ja stadilaisten ylpeys Gimmat kohtasivat sunnuntaina Seinäjoen jäähallissa. Normaalisti Kuortaneella pelaava kotijoukkue oli vienyt ottelunsa seinäjokilaisten halliin järjestämänsä tyttökiekkopäivän kunniaksi. Joukkueiden edellinen kohtaaminen syyskuun lopulla Malmilla päättyi Kuortaneen niukkaan 3-4 voittoon.

Ottelussa aloitettiin maalinteko jo ensimmäisellä peliminuutilla. Gimmojen kapteeni Karoliina Rantamäki laittoi kiekon Kuortaneen verkkoon jo ajassa 00:49 Mia Heikurin ja Krista Parkkosen esityöstä. Maali oli ”Karolle” kauden viides ja tällä osumalla hän siirtyi jakamaan Naisten Liigan kaikkien aikojen maalipörssin kärkisijaa yhdessä Linda Välimäen kanssa. Rantamäellä on nyt kasassa yhteensä 360 maalia pääsarjatasolla.

Rantamäen osuman jälkeen erää pelattiin jäähyjä tappaen. Gimmojen kolme kaksiminuuttista ja Kuortaneen yksi toivat vain yhden ylivoimaosuman, 1-1 tasoituksen Kuortaneelle teki Kiira Yrjänen. Erän torjunnat Aino Laitinen Kuortaneen maalilla 6 ja Sanni Ahola IFK:n maalilla 13.

Ottelun toinen erä toi sopivasti viihdettä seinäjokilaiskatsojille. Erän ensimmäisen ja Kuortaneen johtomaalin iski Lisette Täks ajassa 24:01. IFK:n Emmanuelle Passard iski jälleen maalisuoneen ja tasoitti ottelun lukemiin 2-2 ajassa 28:18. Syöttäjänä osumassa Johanna Kemppainen. Noin kuusi minuuttia edellisestä ja Kuortane meni jälleen johtoon; 3-2 maalintekijänä Sanni Rantala. Torjunnat toisen erän jälkeen Laitinen 4 ja Ahola 14.

Kolmannessa erässä Gimmat eivät halunneet antaa periksi. Vaikka Kuortane siirtyikin erän alussa jo 4-2- johtoon, eivät stadilaiset hermostuneet. 4-3- kavennusmaalin iski sama kaksikko kuin edellisessäkin osumassa; Kemppainen syötti ja Passard maalasi. Ajassa 58:22 IFK:n päävalmentaja Saara Niemi pyysi aikalisän. Vain 16 sekuntia aikalisästä, ja IFK tasoitti ottelun lukemiin 4-4. Maalintekijänä puhtaan hattutempun kiskaissut Passard. Ottelu eteni jatkoajalle.

Jatkoajalla Gimmat pääsi muutaman kerran hätyyttämään Laitisen maalia ja toisessa päässä Ahola torjui varmasti Kuortaneen lähestymisyritykset. Ottelu eteni voittolaukauskisaan, jota Gimmat eivät tällä kertaa suostuneet häviämään. Ratkaisevan maalin IFK:lle laukoi puolustaja Parkkonen, joka kommentoi ottelun kulkua seuraavasti: ”Aloitettiin peli todella hyvällä sykkeellä ja oltiin heti alusta asti valmiita pelaamaan. Ottelun kulku oli tasainen ja vaikka Kuortane pääsikin kolmannessa erässä karkaamaan muutaman maalin johtoasemaan, niin meidän joukkueen voittamisen halu vain kasvoi ja sitä kautta myös palkinto tuli. Voitto oli erittäin arvokas joukkueelle niin henkisellä tasolla kuin pisteidenkin osalta.”

Ottelun loppulukemat 4-5 ja Gimmoille kaksi tärkeää pistettä plakkariin.