HPK PIIRUN VERRAN PAREMPI

HPK – IFK 5 – 3 (3-1 , 0-1 , 2-1)

Lauantaina Kiekko-Espoolle kärsityn kotitappion jälkeen merkityksettömään peliin Hämeenlinnaan matkannut IFK osoitti, että ero alkusarjan 3. ja 7. Joukkueen välillä ei ole suuri.

Molemmat joukkueet olivat valmistautuneet otteluun hyvin ja heti pelin alkuun päästiin näkemään joukkueiden avausmaalit. HPK aloitti Niina Koukkulan toimesta ajassa 2:34 ja Gimmojen Emmanuelle Passard jatkoi viidennessä peräkkäisessä ottelussa maaliputkeaan iskemällä vain seitsemän sekuntia HPK:n osumasta ottelun tasoihin siirretyn rangaistuksen aikana. Syöttäjänä osumassa puolustaja Nenna Mehtonen. Sen jälkeen edettiin erän puoliväliin tasatahtiin, kunnes IFK sai jäähyn, jonka aikana HPK onnistui. Maalintekijänä Julia Liikala. Reilu neljä minuuttia myöhemmin HPK:n Pihla Hämeenniemi lisäsi kerholaisten osumat kolmeen. Lukemat erän jälkeen 3-1. Torjunnat IFK:n Sanni Ahola 15 ja HPK:n slovenialaismaalivahti Pia Dukaric 6.

Toinen erä kertoi stadilaisten piinkovasta asenteesta. Gimmat jatkoivat aktiivista pelitapaansa, jonka ansiosta ajassa 33:32 myös maalinteossa onnisti.Miressa Mäkelä iski Mia Heikurin syötöstä kiekon Dukaricin taakse, 3-2. Tämän jälkeen molemmilta joukkueilta nähtiin vielä ylivoimat, joista ei lisäosumia syntynyt. Torjunnat Ahola 14 ja Dukaric 8.

Kolmannen erän Gimmat aloitti tasoittamalla pelin ajassa 40:25. Asialla puolustaja Krista Parkkonen, osumassa ei syöttäjiä. HPK sai yrittää reilut kahdeksan minuuttia ennen kuin seuraava kerholaismaali näki päivänvalon. Ajassa 48:36 Kiti Seikkula teki 4-3 kokeneen Riikka Norosen syötöstä. Kun IFK:n tasoitusmaalia ei yrityksistä huolimatta kuulunut, päävalmentaja Saara Niemi kutsui joukkueensa aikalisälle ajassa 57:25 ja otti Aholan samalla pois maaliltaan. Seuraava maali syntyi kuitenkin HPK:lle ajassa 57:57. Maalintekijäksi merkittiin Liikala, joka oli kiekontavoittelutilanteessa IFK:n Parkkosen kanssa. Liikala ei itse kiekkoa reppuun laittanut vaan tilanteessa tulkittiin sääntöä 179 iii: ”Maali tuomitaan, jos maalivahti on poistettu jäältä ja läpiajossa olevaa vastustajan hyökkäävää kenttäpelaajaa rikotaan takaapäin estäen selkeä maalintekotilanne”. Tämän jälkeen Ahola palasi maalilleen, eikä IFK saanut enää kavennusmaaleja aikaiseksi.

IFK:n sijoitus Naisten Liigan alkusarjan jälkeen on seitsemäs. Piste-eroa kuudenneksi sijoittuneeseen Ilvekseen oli viisi pistettä. IFK jatkaa kauttaan Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa ja pelaa ensimmäiset ottelunsa jo tulevana viikonloppuna Malmilla. Lauantaina klo 15:20 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Lukko ja sunnuntaina klo 15:45 Lapin ylpeys RoKi. Alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta pääsevät mukaan Naisten Liigan helmikuussa alkaviin pudotuspeleihin, johon paikkansa ovat jo varmistaneet ylempään jatkosarjaan edenneet kuusi parasta joukkuetta.

IFK:n päävalmentaja Saara Niemi summaa joukkueensa syyskauden otteita seuraavasti: ”Vaikka ei päästy kauden ensimmäiseen tavoitteeseen eli ylemmän loppusarjan paikkaan, olen ihan tyytyväinen siihen miten ollaan opittu pelaamaan yhdessä. Harmittaa muutamat pienen marginaalin tappiot myös sellaisissa otteluissa jotka meidän olisi pitänyt voittaa. Nyt lähdemme taistelemaan alemman jatkosarjan voitosta ja sitä kautta tavoitteet on playoffeissa. Tuloksellisesti kiitettävälle tasolle ei vielä päästy, mutta tärkeämpänä pidän sitä millä asenteella ja sykkeellä joukkue tekee päivittäin töitä”.

Pistenaiset:
Krista Parkkonen 1 + 0
Emmanuelle Passard 1 + 0
Mia Heikuri 0 + 1
Nenna Mehtonen 0 + 1

Pia Dukaric HPK 6 + 8 + 7 = 21
Sanni Ahola IFK 15 + 14 + 17 = 46 (Poissa maalilta: 57:25-57:57)

Tervetuloa katsomaan Stadin Gimmojen otteluita paikan päälle (liput 5€ / 8€) tai Ruudun välityksellä!