NAISTEN LIIGAN 5. VÄLIERÄ

KalPa – IFK 3 – 1 (0-0, 2-0, 1-1)

Naisten Liigan toisessa välieräsarjassa edettiin pisteeseen, jossa haettiin vastustajaa finaaleihin jo edenneelle Kiekko-Espoolle. Voittojen ollessa tasan 2-2 tämän päivän ottelun voittaja pääsisi finaaleihin.

Ottelun ensimmäinen erä oli vauhdikasta peliä jossa molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa. IFK:n parhaat paikat siunaantuivat kapteeni Karoliina Rantamäelle, joka pääsi nokikkain KalPa:n Tiina Ranteen kanssa sekä Emmanuelle Passardille, jonka laukauksen paluukiekosta Clara Rozier oli lähellä tehdä IFK:lle johtomaalin. Toisessa päässä puolestaan Elisa Holopainen osui ylärimaan. Erässä tuomittiin vain yksi jäähy ja se tuli IFK:lle. Joukkue oli tehnyt kotiläksynsä KalPa:n ylivoiman osalta ja hoiti alivoiman mallikkaasti pois. Erä päättyi lukemiin 0-0. Torjunnat KalPa:n Ranne 11 ja IFK:n  Iina Kuusela 11.

Toisessa erässä KalPa sai jäähyn erän alkuun, jonka aikana IFK:lla oli erinomaiset paikat mennä ottelussa johtoon. Jäähyn aikana KalPa:n kapteeni Emma Ritari lähti hyökkäykseen, josta eteni aina IFK-maalille saakka ja lirutti kiekon ohi Kuuselan. Maalin jälkeen KalPa:n painostus jatkui, ja IFK oli purjeessa omalla alueellaan. Erän puolivälissä IFK:lle tuomittiin jäähy. KalPa:n ylivoima tuotti tulosta, kun Saila Saari vei KalPa:n 2-0-johtoon ajassa 31:27. Ajassa 36:05 tapahtui keskialueella yhteentörmäys josta KalPa sai jäähyn. IFK pyöritti ylivoimaa mallikkaasti mutta ei hyvistä tilanteista huolimatta vieläkään onnistunut rikkomaan kuparista Ranteen takana. Erä päättyi lukemiin 2-0. Torjunnat erässä Ranne 11 ja Kuusela 12.

Ottelun kolmannen erän alkupuolella molemmat joukkueet saivat yhdet kaksiminuuttiset, joista jälkimmäisen eli KalPa:n jäähyn aikana IFK vihdoin onnistui maalinteossa. Ajassa 52:20 maalintekijänä oli Michaela Pejzlova, joka kavensi Miressa Mäkelän laukauksen jälkitilanteesta lukemiksi 2-1. Seuraavan maalin teki kuitenkin KalPa ja Holopainen, joka ohittaa Kuuselan ajassa 55:42. Kun kolmatta erää oli jäljellä enää vajaa kolme minuuttia, IFK sai vielä jäähyn. Ajassa 58:21 KalPa:llekin tuomittiin vielä jäähy, johon IFK valmennus reagoi ottamalla aikalisän. Aikalisän jälkeen IFK otti Kuuselan pois maaliltaan ja pelasi reilu puoli minuuttia kuudella neljää vastaan. Ajassa 59:44 kiekko saatiinkin KalPa:n maaliin, ja seurasi pitkä videotarkistus tilanteesta. Videotarkistuksen mukaan tilanteesta ei syntynyt maalia. Ottelu päättyi lukemiin 3-1. Torjunnat kolmannessa erässä KalPa:n Ranne 12 ja IFK:n Kuusela 8.

KalPa eteni voiton myötä finaaleihin Kiekko-Espoota vastaan. Finaalit käynnistyvät lauantaina ja pelataan paras viidestä-systeemillä. IFK pelaa lauantaina klo 15:30 alkaen pronssipelissä Helsingissä Ilvestä vastaan. Ottelu on nähtävissä suorana Ruutu-palvelun kautta.

Päävalmentaja Saara Niemi tiivisti tunnot lyhyesti.
– Onnittelut KalPa:lle. Osoittivat hienoa kypsyyttä siinä miten nousivat sarjassa sillasta voittajiksi. Heidän kokemuksensa näkyi esimerkiksi erikoistilanteissa. Kaikki laitettiin likoon, se vaan ei nyt riittänyt. Käydään nämä tunteet joukkueena läpi ja lauantaina ollaan varmasti valmiina vielä kauden viimeiseen taistoon.

Pistenaiset:
Michaela Pejzlova 1 + 0 = 1
Miressa Mäkelä 0 + 1 = 1

Tiina Ranne KalPa 11 + 11 + 12 = 34
Iina Kuusela HIFK 11 + 12 + 8 = 31 (Poissa maalilta: 58:21-60:00)

Tervetuloa seuraamaan Gimmojen kauden 2020-21 kauden viimeistä ottelua Ruutu+-palvelun kautta!