EMMANUELLE PASSARD NAUTTII PELAAMISESTA SUOMESSA

IFK:n naisten joukkue teki viime kesänä sopimuksen ranskalaishyökkääjä Emmanuelle Passardin, 28,  kanssa. Tämä Montrealin Yliopiston joukkueessa Kanadassa viime kaudet pelannut hyökkääjä on ollut Gimmojen tehokkain pelaaja tällä kaudella. Hänestä tuli ensimmäinen ulkomaalainen ja myös ensimmäinen IFK-pelaaja, joka sai kunnian tulla valituksi Naisten Liigan Kuukauden pelaajaksi. Palkinto ojennettiin hänelle 18. Tammikuuta Nordiksella pelatussa IFK – TPS-ottelussa.

Minkälaiselta taustalta ”Manue” on ponnistanut tehopelaajaksi Naisten Liigassa? Gimmojen toimitus jututti häntä.
Kasvoin Etelä-Ranskassa kaupungissa nimeltä Bordeaux eli ihan landella. Jääkiekon pelaamisen aloitin veljeni vanavedessä. Kukaan perheestämme ei ennen häntä ollut pelannut jääkiekkoa. Hän oli nähnyt tv:ssä jääkiekkoa Lillehammerin olympiakisoissa ja päätti että haluaa pelaamaan lajia. Hän meni pelaamaan ja kävin katsomassa muutamat treenit. Näytti että hänellä oli kivaa joten halusin itsekin sinne ja sillä tiellä ollaan!

Minkälainen rooli sinulla on Ranskan maajoukkueessa?
Iso osa roolistani perustuu vahvuuteeni pelissä eli laukaukseeni. Minulla on siis hyökkäävä rooli.

Miten koet IFK:n naisten organisaation?
Minusta todella tuntuu että tämä on kuin uusi perheeni. Rakastan pelata tälle nuorelle joukkueelle ja olen ylpeä saadessani olla osana joukkuetta. Lähdin Suomeen koska uskon tähän projektiin ja haluan auttaa kehittämään joukkuetta.

Mitä pidät Suomesta? Et tainnut kärsiä vuoden pimeimmästä ajasta kun peli kulki niin hyvin?
Yritin ottaa aurinkoa varastoon kesällä mahdollisimman paljon (nauraa)! Joululomalla otin lisää aurinkoa kun kävin Ranskassa. Yritän myös päästä ulos aina kun aurinko vain paistaa täällä ja syön joka päivä D-vitamiinia. Mutta joo, onhan tämä pimeys joskus haasteellista.

Mikä on mielenkiintoisinta mitä olet kokenut Suomessa tähän mennessä?
Sanoisin että Lapissa käyminen ja napapiirin ylittäminen.

Mikä on lempivastustajasi Naisten Liigassa ja miksi?
Hyvä kysymys! Nautin kun pelit ovat tasaisia ja sinun täytyy pelata fiksusti ja hyödyntää vastustajan tekemät virheet. Joten sanoisin että kaikki joukkueet, en pysty erittelemään yksittäistä joukkuetta.

Mitä odotat tulevista Playoff-otteluista?
Kärpät on ollut meille todella tasainen vastus tällä kaudella joten odotan hyviä pelejä! On aina mukava pelata joukkuetta vastaan joka on tasaisen hyvä, taitavia pelaajia ja hyvin organisoitu. Lähdemme nöyränä peleihin tiedostaen että myös meillä on mahdollisuus.

STADIN GIMMAT PELAAVAT ENSIMMÄISTÄ KERTAA NAISTEN LIIGAN PUOLIVÄLIERISSÄ JA PUDOTUSPELEISSÄ. VASTUSTAJAKSI IFK SAI YLEMMÄN JATKOSARJAN 2. SIJOITTUNEEN OULUN KÄRPÄT.

PUOLIVÄLIERÄT:
Lauantai 22.2. klo 12:50 Raksila KÄRPÄT – IFK
Sunnuntai 23.2. klo 12:50 Malmi IFK – KÄRPÄT
Torstai 27.2. klo 18:00 Raksila KÄRPÄT – IFK
Tarvittaessa:
Lauantai 29.2. klo 15:20 Malmi IFK – KÄRPÄT
Sunnuntai 1.3. klo 15:00 Raksila KÄRPÄT – IFK

Pudotuspelien Gimmojen kotiotteluissa ei käy kausikortti. Liput 10€ / 5€. TERVETULOA!