KÄRPÄT VEI ENSIMMÄISEN OTTELUVOITON

Kärpät – IFK 4 – 3 ja.  (1-1, 2-2, 0-0, 1-0)

Ensimmäisissä Naisten Liigan Playoff- otteluissaan pelanneet Stadin Gimmat antoivat ylemmässä jatkosarjassa toiseksi sijoittuneelle Kärpille tiukan vastuksen puolivälierien avausottelussa Oulussa. Vuosien saatossa kolme Suomen mestaruutta ja tukun hopeisia sekä pronssisia SM-mitaleita voittanut Kärpät oli voittanut kauden kaksi aiempaa kohtaamista lukemin 0-2 ja 2-1.

Ottelu ehti vanheta vain pari minuuttia kun ensimmäinen maali syntyi. Ajassa 02:15 Ada Ukkola laukoi kiekon Kärppien hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen IFK:n maalille. Gimmojen maalinsuuta vartioinut Sanni Ahola ei nähnyt vetoa ja kiekko livahti maaliin. Gimmat kuitenkin osoittivat että olivat tulleet Ouluun voittamaan. Gimmojen tasoitusmaali näki päivänvalon ajassa 05:19. Fanny Jalonen voitti hyökkäyspään aloituksen, josta siirsi kiekon Emmi Juuselalle, joka eteni kohti maalia ja syötti maalin eteen Emmanuelle Passardille, 1-1. Peli aaltoili päädystä toiseen mutta kumpikaan joukkue ei erässä onnistunut enää maalinteossa. Torjunnat Kärppien Johanna Oksman viisi ja IFK:n Sanni Ahola kuusi.

Toinen erä jatkui ensimmäisen erän kaltaisella salama-alulla potenssiin kaksi. Vain 49 sekunnin pelin jälkeen Kiia Nousiainen nosti Kärpät 2-1-johtoon. Reilu kaksi minuuttia tästä, ja IFK tuli jälleen tasoihin. Maalintekijänä siniviivavedolla puolustaja Petra Lamminaho. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Nina Koskela ja Henni Virtanen. Noin kolme minuuttia IFK:n edellisestä maalituuletuksesta kun punaiset pääsivät jälleen iloitsemaan maalista. Kapteeni Karoliina Rantamäki haistoi kärppäpuolustajan vedon, torjui sen vartalollaan ja nappasi kiekon matkaansa, karkasi läpiajoon ja viimeisteli tyylillä lukemiksi 2-3. Ottelun puolivälissä tuli tiukka tilanne, kun Kärpät pääsivät läpiajoon. Ahola torjui yrityksen, mutta tilanne vietiin videotarkistukseen. Videotarkistuksessa ei maalia. Ajassa 34:08 Kärpät pääsi ottelussa tasoihin. Saila Saari laukoi kohti Gimmojen maalia ja kiekko pomppasi onnekkaasti Aholan mailan kautta maaliin; 3-3. Torjunnat Oksman seitsemän ja Ahola 20.

Ottelun kolmas erä oli uhrautuvaa taistelua molemmilta joukkueilta eikä lisämaaleja hyvistä yrityksistä huolimatta nähty. Torjunnat Oksman kolme ja Ahola 13. Varsinaisen peliajan ollessa tasan ottelussa edettiin jatkoerään. Jatkoerää ehdittiin pelata 03:31, kun Saari onnistui toimittamaan kiekon toistamiseen Aholan vartioimaan IFK:n maaliin. Kärpille otteluparista avausvoitto ja seuraava kohtaaminen pelataan huomenna sunnuntaina Helsingissä Malmin jäähallissa klo 12:50 alkaen.

Gimmojen päävalmentaja Saara Niemi kommentoi joukkueensa otteita: ”Pääsimme heti alusta playoff-kiekon tempoon kiinni. Joukkue pelasi ennakkoluulottomasti ja positiivisia asioita olivat ehdottomasti kolme tehtyä maalia Kärppien kokenutta puolustusta vastaan.  Kärpät sai ajoittain aikaiseksi pitkiä hyökkäyksiä ja meillä oli vaikeuksia saada heidän vyörytystään poikki. Puolustimme kuitenkin tunnollisesti koko viisikkona. Valitettavasti jatkoaika ei tällä kertaa tuonut meille tulosta, mutta onneksi sarja jatkuu heti huomenna Helsingissä”.