PÄÄVALMENTAJA NIEMI ODOTTAA PUDOTUSPELEJÄ INNOLLA

Lukko – IFK  3 – 1  (0-0, 1-0, 2-1)

Sunnuntain ottelu Raumalla eteni tasaisissa merkeissä ja maalittomana ensimmäisen erän osalta. Kumpikin joukkue sai yhden ylivoiman muttei hyödyntänyt sitä maalin muodossa. Maalivahdeista Lukon Johanna Niemi torjui 10 kertaa ja IFK:n Lumi Jääskeläinen puuttui peliin seitsemän kertaa.

Ottelun toisessa erässä alkoi tapahtua myös maalien muodossa. Ensin ajassa 31:00 IFK:ta rangaistaan liian monesta pelaajasta jäällä. Lukko hyödyntää tilaisuutensa ja Janina Enström laukoo kiekon Jääskeläisen taakse, 1 – 0. IFK kärsii erässä vielä kaksi muuta rangaistusta mutta Jääskeläisen taakse eivät raumalaiset kiekkoa enää toisessa erässä saa. Torjunnat Niemi 12 ja Jääskeläinen yksi.

Kolmannessa erässä Lukko-pelaaja rikkoo jäähyn arvoisesti. Gimmojen pistepörssiä johtava Emmanuelle Passard iskee ylivoimalla kauden 28. maalin polviltaan Niemen edestä. Syöttäjäksi maaliin merkitään Miressa Mäkelä. Seuraavan maalin ottelussa tekee Lukko, kun Roosa Kangasniemi ohjaa kiekon Jääskeläisen taakse ajassa 49:09. Tämän jälkeen Gimmat yrittävät vimmatusti tasoitusta ja ajassa 57:16 päävalmentaja Saara Niemi käyttää aikalisän. IFK ottaa kuudennen kenttäpelaajan ja Lukko onnistuu tekemään vielä maalin tyhjiin. IFK kärsii näin ensimmäisen tappionsa alemman jatkosarjan viimeisessä ottelussa. Maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä Niemi kuusi ja Jääskeläinen kuusi.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Lukosta maalivahti Johanna Niemi ja IFK:sta Miressa Mäkelä.

IFK:n päävalmentaja Saara Niemi kommentoi ottelua seuraavasti: ”Vastustaja oli ottelussa hitusen meitä halukkaampi. Pysyimme hyvin kiekossa ja saimme pitkiäkin hyökkäyksiä aikaiseksi, mutta pelimme oli tehotonta. Pian päästään kuitenkin Gimmojen historian ensimmäistä kertaa pelaamaan Playoff-otteluita ja se jos mikä sytyttää meitä kaikkia”.

Alemman jatkosarjan voittanut IFK etenee Naisten Liigan puolivälieriin, jotka käynnistyvät maaottelutauon jälkeen 22.2. alkaen. Vastustajaksi tulee ylemmässä jatkosarjassa toiseksi sijoittunut Kärpät Oulusta. Puolivälierien otteluohjelma löytyy täältä.