KUORTANE GIMMOJA MAALIN PAREMPI

IFK – Kuortane 3 – 4 (1-1 , 1-1 , 1-2)

Sunnuntaina Malmille saapui tappion Kiekko-Espoolle kärsinyt nälkäinen Kuortaneen joukkue. Ottelu oli vauhdikasta peliä ensimmäisestä erästä alkaen ja maalitilanteita syntyi tuon tuosta. Kuortane aloitti maalinteon ensimmäisen 10 minuutin aikana Jenna Kailan onnistuttua. Kotijoukkue IFK:n maalissa Sanni Ahola torjui useamman vaarallisen tilanteen. Sinnikkäästi yrittänyt IFK iski 1-1 tasoitusmaalin Mia Heikurin toimesta. Esityön maaliin tekivät Erika Sinitsyna ja Veronika Lorencova.

Ottelun toinen erä jatkui vauhdikkaana. Erän puolivälissä kokenut Fanny Jalonen haastoi maalintekoyrityksen loppuun asti jossa hänet lopulta kaadettiin. Tuomiona rangaistuslaukaus, jota suorittamaan asettui Jalonen itse. Hieno viimeistely ja kotijoukkue johtoon 2-1. Kuortane kaatoi IFK:n niskaan kylmää vettä vielä hetkeä myöhemmin ja ajassa 36:43 Kiira Yrjänen tasoitti ottelun. Lukemat 2-2 kahden erän jälkeen.

Kolmannessa erässä Kuortane jatkoi maalintekoa, tällä kertaa Yrjänen ja Emilia Vesa syöttäjinä ja Viivi Vainikka viimeistelijänä. Muutama minuutti tästä ja kotijoukkueen kannattajien riemuksi Jalonen teki päivän toisen maalinsa Karoliina Rantamäen syötöstä; 3-3. Tämän jälkeen Kuortane pääsi pelaamaan vielä kahdesti ylivoimalla, IFK yhden. Ajassa 58:23 kotijoukkueen illan tummensi Kuortaneen ykkösketju Vainikan johdolla, 3-4. IFK yritti vielä tasoitusta ottaen maalivahdin pois ja pitäen aikalisän, mutta tällä kertaa se ei tuottanut enää tasoitusmaalia.

Pistenaiset:
Fanny Jalonen 2 + 0
Mia Heikuri 1 + 0
Veronika Lorencova 0 + 1
Karoliina Rantamäki 0 + 1
Erika Sinitsyna 0 + 1

Sanni Ahola HIFK 12 + 17 + 6 = 35 (Poissa 58:23-60:00)
Neea Pohjamo Kuortane 9 + 12 + 13 = 34

Tulevana viikonloppuna 5.-6.10. vietetään Maailmanlaajuista Tyttökiekkoviikonloppua. IFK järjestää ilmaisen kokeilutapahtuman sunnuntaina 6.10. klo 8:30-10:30 Helsingin Jäähallissa. Ilmoittaudu tapahtumaan tästä.

Naisten Liigan pisteistä pelataan Malmilla jälleen lauantaina 12.10. klo 15:30 kun vastaan asettuu Lukon joukkue.

Tervetuloa kannustamaan Gimmoja paikan päälle tai Ruudun välityksellä!