Kiekko-Espoo – IFK 5-1 (1-0, 3-1, 1-0)

Lauantain ottelu päättyi tappioon Kiekko-Espoota vastaan. Paikalliskamppailusta ei puuttunut latausta ja Tapiolaan oli saapunut myös paljon Gimmojen kannattajia. Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet olivat valmiita taisteluun. IFK sai loistavan maalipaikan jo toisessa vaihdossa, kun Michaela Pejzlova karkasi läpiajoon. Gimmat pääsi myös kokeilemaan ylivoimaansa erän puolivälissä, mutta ei tällä kertaa onnistunut hyödyntämään maalipaikkojaan. Espoo sen sijaan rokotti Nelli Laitisen vedolla ja kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon ajassa 15:40. Erä oli todella tasainen ja nopeatempoinen. Torjunnat IFK:n Iina Kuusela 9 ja Espoon Tiia Pajarinen 6.

Ensimmäisen erän lopussa Espoo sai rangaistuksen ja IFK pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla. Minuutti myöhemmin Espoo sai toisen kaksiminuuttisen ja IFK sai tilaisuuden pelata kahden pelaajan ylivoimaa. Maalia ei syntynyt ylivoimalla, mutta IFK sai pidettyä otteen ja tasoitti tasavoimaisena Emmanuelle Passardin osumalla. Passard nosti kiekon maalin kattoon Clara Rozierin syötöstä, ajassa 22:38. Toisena syöttäjänä maaliin oli Pejzlova. Alle kaksi minuuttia tasoituksen jälkeen Kiekko-Espoo maalasi Annina Rajahuhdan osumalla ja lukemat muuttuivat, 2-1. Espoo sai luotua vaarallisia hyökkäyksiä ja hyödynsi omat maalipaikkansa paremmin. Ajassa 28:25 Kiekko-Espoon Emilia Vesa pääsi laittamaan riparikiekon sisään ja Espoo kasvatti johtoaan. IFK loi hyviä vastahyökkäyksiä, mutta Pajarinen piti Espoon maalin tyhjänä. Erän lopussa Espoon Tinja-Mariia Haukijärvi kasvatti kotijoukkueen johtoa ja toiselle erätauolle siirryttiin Espoolaisten 4-1 johdossa. Kuuselalla 10 torjuntaa ja Pajarisella 7.

Kolmannessa erässä IFK pelasi taas vahvuuksillaan ja pystyi hallitsemaan kiekkoa. Kova paineistaminen ja nopea hyökkäyspeli tuottivat monta hyvää tilannetta, mutta kavennusta ei saatu. Taisteluilmettä näytti myös Iina Kuusela, joka venyi kiekkojen eteen IFK:n maalilla. Kolmannessa erässä molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimaansa. Kiekko-Espoo hyödynsi tilanteensa ja Emmi Rakkolainen laukoi lukemat 5-1, ylivoimalla, ajassa 56:45. Torjunnat kolmannessa erässä: Kuusela 14 ja Pajarinen 6.

Pistenaiset:
Emmanuelle Passard 1 + 0 = 1
Clara Rozier 0 + 1 = 1

Iina Kuusela IFK 9 + 10 + 14 + 0 = 33
Tiia Pajarinen Kiekko-Espoo 7+ 7 + 6 = 20

Stadin Gimmojen seuraava ottelu pelataan lauantaina 13.11. Malmilla ja Gimmat saa vastaansa Ilveksen. Tule seuraamaan kotiottelua Malmille tai kannusta Gimmoja Ruudun välityksellä!