IFK – ILVES 4 – 3 JA. (1-0, 0-1, 2-2, 1-0)

Stadin Gimmat ja Ilves Tampereelta taistelivat Naisten Liigan pisteistä perjantaina Malmilla. Molemmat joukkueet saivat ensimmäiset jäähynsä erän ensimmäisen puoliskon aikana, mutta kumpikaan ei onnistunut erikoistilanteissaan. Ajassa 12:06 IFK:n kakkoskenttä järjesteli hyvän maalipaikan puolustaja Athena Locatellille, joka ei erehtynyt ja Gimmat johtoon 1-0. Syöttäjinä osumassa olivat Michaela Pejzlova ja Emmanuelle Passard. Tämän jälkeen IFK hoiti tyylikkäästi yhden kaksi minuuttisen, mutta muita tilastomerkintöjä ensimmäiseen erään ei tullut. Torjunnat IFK:n Iina Kuusela 8 ja Ilveksen Viivi Vartia-Koivisto 9.

Tasaisissa merkeissä jatkettiin myös toisessa erässä. Erän ensimmäinen tilastomerkintä, Ilveksen tasoitusmaali, syntyi ajassa 24:45. Maalintekijänä Kreetta Kulhua. Tämän jälkeen edettiin taas rinta rinnan. Vajaa neljä minuuttia tasoitusosuman jälkeen IFK:lle siunaantui ylivoima, josta ei syntynyt maalia. Parin minuutin päästä oli IFK:n vuoro tappaa Ilveksen jäähy pois ja se onnistui. Toisen erän jälkeen lukemat 1-1. Torjunnat Kuusela 7 ja Vartia-Koivisto 11.

Ottelun kolmas erä oli Gimmojen aikaisempien kotipelien tapaan tapahtumarikas. Ajssa 44:50 Ilves meni ottelussa ensi kertaa johtoon Helen Puputin maalilla. Vain muutama minuutti tästä ja IFK tuli tasoihin Michaela Pejzlovan upealla maalilla. Syöttäjinä Clara Rozier ja Emmanuelle Passard. Muutama minuutti tästä osumasta, ja Ilves osui jälleen. Maalintekijänä Jenna Suokko, tilanne Ilvekselle 2-3 kun pelikello näytti 49:32. Ottelun viimeisen viitosen ollessa käynnissä IFK onnistui tappamaan kaksiminuuttisen. Heti jäähyn päättymisen jälkeen IFK otti aikalisän. Aikalisän jälkeen Gimmojen maalilta poistui myös Kuusela. Tämä kannatti, sillä ajassa 59:18 IFK tuli ottelussa tasoihin Pejzlovan illan toisella maalilla. Syötön maaliin antoi Locatelli. Kolmannen erän torjunnat Kuusela 6 ja Vartia-Koivisto 8. Ottelu eteni jatkoajalle lukemissa 3-3.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli muutama maalitilanne, mutta paremmin paikkoja rakenteli kotijoukkue. Makoisin paikka siunaantui Passardille, joka pelattiin nokikkain Vartia-Koiviston kanssa ja tyylikkääseen tapaansa hän sijoitti kiekon varmasti reppuun. Aikaa oli kellossa kulunut 63:01. Syöttäjinä upeassa ratkaisumaalissa olivat Siiri Yrjölä ja Johanna Kemppainen. Gimmoille ottelusta tärkeät kaksi pistettä.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin IFK:n Emmanuelle Passard ja Ilveksen Helen Puputti.

Kotijoukkueen puolustuksessa isossa roolissa tänään urakoinut Athena Locatelli kommentoi joukkueensa peliesitystä. – Oli kiva pelata taas pitkästä aikaa kotihallissa Malmilla. Ilves oli tullut voittamaan meidät, joten ottelu oli fyysinen ja kova. Jälleen kerran osoitimme että olemme yhtenäinen joukkue, joka uskoo voittoon loppuun asti. Tulimme takaa ja löysimme maalille. Siitä huolimatta meidän tulee tehdä töitä ja keskittyä jatkossa voittamaan ottelu varsinaisella peliajalla.