HPK – IFK 2-3 (0-2, 1-0, 1-0, 0-1)

 

Perjantai-iltana Hämeenlinnassa pelattiin jännittävä ja tasainen ottelu, joka päättyi lopulta Gimmojen voittoon. Ensimmäinen erä alkoi IFK:lta vahvasti ja helsinkiläiset pääsivät heti erän alussa kokeilemaan ylivoimaansa. Ylivoima tuotti tulosta ja ensimmäinen maali nähtiin jo ajassa 01:56. Maalintekijänä Emmanuelle Passard, Veronika Lorencovan syötöstä. Ote säilyi vierasjoukkueella ja HPK:n maalivahti Meeri Räisänen nappasi tärkeitä koppeja. Ensimmäisessä erässä myös HPK sai tilaisuutensa ylivoimapeliin, mutta IFK onnistui alivoimalla. Ottelun toinen maali syntyi HPK:n päätyyn, kun Emmanuelle Passard nosti kiekon kattoon Clara Rozierin syötöstä. Maali syntyi ajassa 15:13. Erän lopussa IFK pääsi vielä ylivoimalle, mutta hyvistä paikoista huolimatta maalia ei syntynyt. IFK sai kuitenkin pidettyä kovaa painetta HPK:n päädyssä ja Räisäselle merkattiin ensimmäisestä erästä 17 torjuntaa. Iina Kuusela torjui IFK-maalilla neljästi.

Toisessa erässä Gimmat eivät onnistuneet maalipaikoista ja HPK pääsi mukaan peliin. HPK:n Anniina Kaitala pääsi karkaamaan läpiajoon ja toi kotijoukkueen maalin päähän. 1-2 kavennus tuli ajassa 23:07. Takaiskun jälkeen IFK karvasi kovaa ja pystyi hallitsemaan peliä, mutta Räisänen piti maalinsa puhtaana. Toisessa erässä HPK pääsi ylivoimalle kahdesti, mutta Gimmat taistelivat alivoiman jälleen tyylikkäästi. IFK maalivahti Iina Kuusela venyi etenkin toisessa erässä isoihin torjuntoihin ja piti Gimmat johdossa toisen erän jälkeen. Torjunnat Räisänen 15 ja Kuusela 10.

Kolmas erä oli todella vauhdikasta peliä päästä päähän ja molemmat joukkueet pääsivät maalipaikoille. HPK käytti paikkansa paremmin ja Julia Liikala tasoitti pelin 2-2, ajassa 48:52. IFK sai aktiivisuudellaan selvästi otteen pelistä ja HPK käytti aikalisänsä kolme minuuttia ennen erän loppua. IFK säilytti vauhtinsa, mutta Gimmojen kovasta pyörityksestä huolimatta HPK piti pelin tasoissa. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 2-2. Torjunnat Räisänen 13 ja Kuusela 14.

Jatkoajalla IFK hallitsi kiekkoa ja pystyi luomaan useamman maalipaikan. Lopulta Siiri Yrjölä iski varmasti kiekon sisään Karoliina Rantamäen upeasta syötöstä, kun jatkoaikaa oltiin pelattu 1:13. Gimmat lähtivät Hämeenlinnasta 2 pistettä mukanaan. Jatkoajalla torjuntoja tuli Räisäselle 2 ja Kuuselalle 0.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin IFK:sta Iina Kuusela ja HPK:sta Anniina Kaitala.

Krista Parkkosen kommentit pelistä:

Olimme hyvin pelissä mukana ihan ensimmäisestä minuutista lähtien ja päästiin suhteellisen nopeasti myös maalin makuun. Toisessa erässä pelimme kuitenkin ailahteli jonkin verran ja vastustaja pääsi rokottamaan paikoistaan. Joukkueemme tahtotila oli kuitenkin vahva pelin loppuun asti, jonka vuoksi 2 pistettä lähti meidän matkaamme.

Pistenaiset:

Emmanuelle Passard 2 + 0 = 2
Karoliina Rantamäki 0 + 1 = 1
Veronika Lorencova 0 + 1 = 1
Siiri Yrjölä 1 + 0 = 1
Clara Rozier 0 + 1 = 1

Maalivahdit:

Iina Kuusela IFK 4 + 10 + 14 + 0 = 28
Meeri Räisänen HPK 17+ 15 + 13 + 2 = 47

Lisää kuvia @Jukka Ahola

Stadin Gimmojen seuraava ottelu pelataan lauantaina 31.10. Tapiolassa klo 17:50 alkaen. Tule seuraamaan ottelua pääkaupunkiseudun herruudesta paikan päälle Espooseen tai kannusta Gimmoja Ruudun välityksellä!