PASSARD TYLYNÄ RAUMALAISTEN VIERAILUSSA

IFK – Lukko 5 – 1 (2-1 , 1-0 , 2-0)

Stadin Gimmat ja Rauman Lukko taistelivat Naisten Liigan pisteistä lauantaina Malmilla. Ottelu oli vauhdikas ja eteni tuloksellisesti tasatahtiin kaksi ensimmäistä erää. Ottelun ensimmäisen osuman teki Lukko, joka onnistui ohittamaan Gimmojen maalia vartioineen Kiia Lahtisen. Ottelu oli 15-vuotiaan Lahtisen ensimmäinen Naisten Liigassa ja IFK:ssa. Pienen tauon jälkeen paluun kaukaloon ja Gimmojen paitaan tehnyt Miressa Mäkelä tasoitti ottelun ajassa 11:49. Syöttäjinä osumassa olivat Emmanuelle Passard ja Mia Heikuri. Erän loppupuolella IFK pääsi yrittämään lisäosumien tekemistä muutamaan otteeseen myös ylivoimalla, kunnes vajaa kolme minuuttia ennen loppua Passard onnistui tasavajaalla. Syöttäjiksi itsensä merkkauttivat Marisa Klemola ja Hilma Kokkoniemi.

Toisessa erässä Gimmat jahtasivat kuumeisesti lisämaaleja. Erän lopulla joukkue pääsi tuulettamaan ottelun kolmatta maaliaan, kun Passard kiskaisi ottelun toisen maalinsa. Syöttäjinä Heikuri ja Caroline Shaunessy. Lukemat 3-1.

Ottelun kolmas erä oli Gimmojen painostusta ja Lukko-pelaajille tuomittiin useampi rangaistus. Ajassa 51:47 punaisten ylivoima tuotti vihdoin tulosta, Passard teki ottelun kolmannen maalinsa ja viimeisteli puhtaan hattutemppunsa; 4-1. Syöttäjinä maalissa Nenna Mehtonen ja Mäkelä. Erän lopulla Mäkelä viimeisteli onnistuneen paluunsa tekemällä IFK:n viidennen maalin Nina Koskelan ja Heikurin syötöistä. Tärkeä voitto Gimmoille ja kolme pistettä plakkariin.

Gimmojen parhaana ottelussa palkittiin hattutempun tekijä Passard ja Lukosta 49 kertaa kiekon tielle venynyt maalivahti Johanna Niemi. Gimmojen Tsemppariksi ottelussa valittiin Miressa Mäkelä.

Kolmen maalin iltaa viettänyt Passard kommentoi ottelua seuraavasti:
”Ei tällaista kolmen maalin iltaa niin usein vietä etteikö se tuntuisi erityiseltä! Sain hyviä syöttöjä joukkuekavereiltani läpi ottelun, mikäs niistä tehdessä. Pelasimme mielestäni hyvän 60-minuuttisen ja on todella mukavaa voittaa kotona lauantai-iltana.”