SUNNUNTAIN TRILLERIN VOITTO RATKESI VASTA VIIMEISILLÄ MINUUTEILLA

IFK – HPK 1 – 3 (0-0 , 1-2 , 0-1)

Kolmen pisteen voiton raumalaisista lauantaina kairannut Gimmat sai sunnuntaina vastaansa ensimmäistä kertaa tällä kaudella HPK Kiekkonaiset Hämeenlinnasta. Ottelun alkupuolella hämeenlinnalaiset laittoivat Gimmat tiukille pyöritellen peliä punaisten päädyssä, jossa toista otteluaan Gimmojen maalilla pelannut Kiia Lahtinen joutui venymään parhaimpaansa useaan otteeseen. Erän toisella puoliskolla osat vaihtuivat ja kuskin paikalle pelissä asettui IFK. Hyvistä yrityksistä huolimatta maalia ei Gimmat vielä ensimmäisessä erässä onnistuneet tekemään.

Toisessa erässä HPK aloitti ottelun maalinteon. Tämän jälkeen alkoikin Gimmojen etsikkoaika, kun HPK sai kolme peräkkäistä jäähyä sekä yhden kympin selästä taklauksesta. Ajassa 29:04 Gimmojen Caroline Shaunessy päästi kotijoukkueen hetkeksi piinasta kahden naisen ylivoimalla; 1-1. Syötöt maaliin antoivat Shaunessyn pakkipari Krista Parkkonen ja Johanna Kemppainen. Vain reilu minuutti tämän osuman jälkeen HPK pääsi kuitenkin kuittamaan tilanteen ja onnistui alivoimalla tekemään ottelun toisen maalinsa. Toisen erän torjunnat kertoivat ottelun luonteen: Lahtinen 6 ja Salla Sivula HPK 21 torjuntaa.

Kolmannessa erässä tilanteita punaisten maalisarakkeen kasvattamiseen oli useita, mutta tällä kertaa ne jäivät vain hyviksi yrityksiksi. HPK onnistui vielä 11 sekuntia ennen ottelun loppumista lisäämään loppulukemiksi 1-3.

IFK:n parhaana pelaajana palkittiin Shaunessy ja HPK:lta maalivahti Sivula. Gimmojen tsempparina palkittiin maalivahti Lahtinen.

”Täytyy olla ylpeä siitä millä työmoraalilla koko joukkue suoritti tänään. HPK:lla on paljon taitavia pelaajia ja pystyimme lähes koko 60 minuuttia puolustamaan laadukkaasti. Ottelutilastojen valossa voitimme selkeästi maalipaikat (23). Jääkiekko on kuitenkin maalintekopeli ja vastustaja oli tällä kertaa paikoissaan tehokkaampi. Pelissämme on paljon hyvää, vaikka tulosten valossa Naisten Liigan alkusarjan puolivälissä emme ole päässeet tavoitteeseemme”, IFK:n päävalmentaja Saara Niemi analysoi joukkueensa otteita.

Naisten Liigan pisteistä pelataan Stadissa jälleen lauantaina 26.10. klo 15:30 kun Malmille saapuu Ilves Tampereelta.