ILVES – IFK  0 – 2 (0-1, 0-1, 0-0)

Stadin Gimmat oli saapunut lauantain puolenpäivän otteluunsa Tampereella selvästi voitonhaluisena ja aloitti ottelun kotijoukkuetta terävämmällä jalalla. Ottelun ensimmäinen erä pelattiin pääosin IFK:n hallinnassa. Tulosta alkoi syntyä ajassa 9:33, kun IFK karvasi kiekon Ilveksen päädystä itselleen. Ilveksen Anni Keisalan maalin ohi viuhuneen laukauksen pysäytti sinisellä Gimmojen ranskalaispuolustaja Athena Locatelli, joka palautti kiekon kulmaan maannaiselleen Clara Rozierille, joka puolestaan jatkoi Emmanuelle Passardille, joka yllätti Keisalan matalalla laukauksellaan, 0-1. Maali oli Passardille kauden ensimmäinen. Noin viisi minuuttia maalin jälkeen IFK:ta rankaistiin kaksiminuuttisella, mutta Ilves ei onnistunut ylivoimassaan. Torjunnat erässä Keisala 14 ja IFK:n Iina Kuusela 5.

Ottelun toisessa erässä nähtiin suma jäähyjä. Ensin IFK:lle yksi ja tämän jälkeen Ilvekselle kolme kaksiminuuttista, joista kolmannen aikana Gimmat onnistui. Ajassa 27:52 Passard teki ottelussa toisen maalinsa, syöttäjänä ottelussa myös hyökkääjänä pelannut puolustaja Krista Parkkonen. Maalin jälkeen molemmille joukkueille siunaantui vielä mahdollisuutensa ylivoimalla, mutta erä päättyi tuloksessa 0-2. Torjunnat toisessa erässä Keisala 11 ja Kuusela 6.

Kolmannessa erässä hyökkäyksiä rakennettiin ja peli eteni päädystä toiseen. IFK puolusti määrätietoisesti viimeisenä lukkonaan maalivahti Kuusela. Joukkue oli selvästi opiskellut Ilveksen pelitapaa eikä tupsukorvat päässeet yllättämään. Torjunnat menivät tasan kolmannessa erässä, kun molemmille maalivahdeille kirjattiin erässä 9 torjuntaa.

IFK:lle kauden toisen nollapelin pelannut (Kiia Lahtinen torjui viime sunnuntain 0-3-voitossa Kuortaneella) Kuusela kommentoi peliä:
– Pelistä jäi hyvät fiilikset. Hieno voitto ja kamppailu koko joukkueelta. Painettiin hyvällä pöhinällä koko peli ja toteutettiin pelitapaamme. Tehtiin tarvittavat maalit ja puolustettiin kurinalaisesti, mikä helpotti myös omaa pelaamistani. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Pistenaiset:
Emmanuelle Passard 2 + 0 = 2
Krista Parkkonen 0 + 1 = 1
Clara Rozier 0 + 1 = 1

Anni Keisala Ilves 14 + 11 + 9 = 34 (Poissa maalilta: 58:56-60:00)
Iina Kuusela IFK 5 + 6 + 9 = 20

Gimmat pelaa seuraavan ottelunsa huomenna sunnuntaina Malmilla klo 16:00 ja vastassa Oulun Kärpät. Tervetuloa katsomaan Stadin Gimmojen otteluita Malmin jäähalliin tai Ruudun välityksellä!