IFK – KÄRPÄT 4 – 3 JA.  (0-1, 1-2, 2-0, 1-0)

Viime keväänä puolivälieräpaikasta taistelleet Helsingin IFK:n ja Oulun Kärppien naiset kohtasivat ensi kertaa tällä kaudella Gimmojen kotihallissa Malmilla. Eilen Espoossa niukan tappion kärsinyt Kärppien joukkue tuli Helsinkiin hakemaan voittoa. Ilveksestä komean 0-2-voiton napannut Gimmojen joukkue taas oli toista mieltä.

Ottelu alkoi IFK:n hallinnassa. Jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen IFK pääsi ensi kertaa ylivoimalle ja onnistui saamaan kiekon maaliinkin. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, syynä ohjaus kädellä. Tämän jälkeen molemmat joukkueet pääsivät vielä kertaalleen kokeilemaan ylivoimansa tehoa siinä onnistumatta. Ajassa 15:26 Kärppien Ida Karjalainen karkasi läpiajoon jonka Kuusela torjui, mutta päätuomari Henna-Maria Koivuluoma tulkitsi perässä luistelleen IFK-pelaajan häirinneen Karjalaista ja tuomitsi tilanteesta vielä Kärpille rangaistuslaukauksen. Rangaistuslaukausta asettui ampumaan Oona Havana. IFK:n maalissa Iina Kuusela onnistui torjumaan Havanan rystylaukauksen. Tämän jälkeen IFK:lle tuomittiin kaksiminuuttinen, minkä joukkue onnistui selvittämään, mutta yhdeksän sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen Kärpät onnistui tekemään ottelun avausmaalin ajassa 19:49.  Maalintekijänä Kiia Nousiainen. Torjunnat erässä Kuusela 10 ja Kärppien Johanna Oksman 16.

Ottelun toisessa erässä tiukka vääntö jatkui. Erän puolivälin kohdalla IFK:lle tuli ns. musta minuutti. Tuon minuutin aikana Kärpät teki kaksi maalia. Molempien maalien tekijäksi merkittiin Aino Kaijankoski. IFK:n päävalmentaja Saara Niemi otti heti kolmannen maalin jälkeen aikalisän, jonka jälkeen Gimmat joukkue heräsi. Kärpille kaksi jäähyä, joista jälkimmäisen aikana IFK vihdoin onnistui. Ajassa 36:20 yksi IFK:n ottelun nimistä, Ranskan maajoukkueen hyökkääjä Clara Rozier teki kauden avausmaalinsa. Ylivoimalla tehtyyn osumaan syöttöpisteet saivat Emmanuelle Passard ja Anni Hietaharju. Lukemat 1-3. Erän torjunnat Kuusela 9 ja Oksman 10.

Ottelun kolmas erä osoitti, että IFK haluaa ehdottomasti taistella pisteistään kotihallissaan. Ajassa 44:08 Kärpät sai jälleen kaksiminuuttisen, jonka aikana IFK onnistui. Muutama sekunti ennen ylivoiman päättymistä, ajassa 46:06 puolustaja Siiri Yrjölä teki uransa ensimmäisen maalin Naisten Liigassa. Syöttäjinä osumassa Rozier ja Athena Locatelli, tilanne 2-3 Kärpille. Vaikka IFK toistuvasti häiriköi Oksmanin maalilla, seuraavan osuman syntymiseen meni hieman reilut kymmenen minuuttia. IFK:n liukasliikkeinen ja taitava tsekkihyökkääjä Michaela Pejzlova oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa, 3-3. Syöttäjiksi osumaan merkittiin Rozier ja Passard. Näin edettiin erä loppuun ja edessä oli jatkoaika. Torjunnat kolmannessa erässä Kuusela 8 ja Oksman 15.

Ottelun jatkoajalla IFK loi muutaman maalintekopaikan, mutta yhden, josta Kärppien puolustus näkee vielä ensi viikon painajaisia. Pejzlova avasi Kärppien keskialueen pitkällä syötöllään Rozierille, joka jatkoi Locatellille ja luisteli itse kohti Oksmanin vartioimaa maalia. Locatelli seurasi Oksmanin vastaantulon ja antoi syötön Rozierin vapaaseen mailaan takakulmalle; 4-3. Voitto-osuma syntyi ajassa 62:29. IFK:lle viikonlopusta plakkariin viisi pistettä ja nousu Naisten Liigan kuuden parhaan joukkoon.

IFK:n tämän päivän tehohyökkääjä Clara Rozier kommentoi ottelua.
– Kun meidän ensimmäinen maalimme hylättiin, se vaikutti hetken aikaa peliimme. Taistelimme kuitenkin hienosti ja osoitimme joukkueessa olevan rutkasti luonnetta. Kaksi ylivoimamaalia antoi meille luottamusta voittoa kohden. Olen ylpeä joukkueestamme, ja henkilökohtaisesti olen tietysti iloinen kun sain tehdä ensimmäiset maalini IFK:ssa.

Lisää kuvia ottelusta

Stadin Gimmojen seuraava ottelu pelataan perjantaina 25.9. Malmilla klo 18:10 alkaen. Vastustajaksi saapuu HPK Kiekkonaiset Hämeenlinnasta. Osta liput matsiin Ticketmasterista tai seuraa Gimmoja Ruudun välityksellä!