KUORTANE – IFK (0-2, 0-1, 0-0)

Jos lauantaisessa KalPa-ottelussa IFK sai kylmän suihkun heti ottelun alkuun, niin samaan tunteeseen sai varmasti yhtyä Kuortaneen joukkue sunnuntaisessa kohtaamisessaan Stadin Gimmojen kanssa. Ottelua oli ehditty pelata vasta 01:45, kun tsekkihyökkääjä Veronika Lorencova teki kauden avausosumansa Liigassa, 0-1. Syöttäjäksi osumaan merkittiin Fanny Jalonen. Tämän jälkeen niin Kuortane kuin IFK:kin pääsivät kokeilemaan ylivoimalla pelaamista tuloksetta. Seuraava maali syntyi ajassa 15:11. Maalintekijänä edellispäivän KalPa-ottelussa parhaana palkittu Michaela Pejzlova, syöttäjinä Clara Rozier ja Siiri Yrjölä. Erän viimeisten sekuntien aikana Kuortane sai vielä kaksiminuuttisen. Torjunnat erässä Kuortaneen Aino Laitinen 10 ja IFK:n Kiia Lahtinen 15.

Toinen erä alkoi IFK:n salamamaalilla ajassa 20:28, tekijänä jälleen Lorencova. Syöttäjinä Yrjölä ja pakkiparinsa Athena Locatelli. Maali oli ylivoimamaali. Tämän jälkeen peli aaltoili päädystä toiseen, mutta molempien maalivahtien erinomaiset otteet estivät lisämaalien synnyn. Molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen pelaamaan ylivoimalla mutta yritykset eivät johtaneet tulokseen. Torjunnat toisessa erässä Laitinen 15 ja Lahtinen 11.

Kolmannessa erässä ei enää tilastomerkintöjä kirjattu, vaikka IFK painoi vielä vimmatusti päälle. Torjunnat Laitinen 16 ja Lahtinen 2. IFK:n nuorelle Kiia Lahtiselle upeasti nollapeli kauden avauspelissään.

Kaksi maalia ottelussa tehnyt Gimmojen Veronika Lorencova oli innoissaan joukkueen pelaamisesta.
– Oli paljon parempi peli kuin eilen Kuopiossa. Teimme enemmän maalipaikkoja ja painostimme hyvin kohti maalia, mistä tuli tulostakin. Tuntuu, että alamme tuntea toisiamme yhä paremmin myös jäällä. Odotan innoissani tulevia pelejä!

IFK:n päävalmentaja Saara Niemi antoi joukkueelleen tunnustusta kauden avausvoitosta.
– Painotimme tänään pelissä jatkuvan paineen antamista ja nopeaa kiekollista peliä. Vaikka Kuortaneen kokoonpanosta puuttui runkopelaajia, tiesimme, etteivät he tule missään vaiheessa antamaan periksi, joten meidänkin piti pelata sinnikkäästi. Joukkueen energiamäärä ja halu voittaa oli tänään hyvällä tasolla, mikä siivitti joukkueen kauden avausvoittoon.