Gimmoille kauden toinen tappio.

IFK – KalPa 2 – 3 (1-1 , 0-1 , 1-1)

Stadin Gimmojen ja Kuopion KalPa:n naisten kohtaaminen oli jo toinen tämän kauden Naisten Liigassa. Gimmojen kotiottelu pelattiin poikkeuksellisesti Kirkkonummella ja toimi päänavauksena pienimuotoiselle Naisten Liigan Promo-kiertueelle, jota IFK tekee yhteistyöseurojensa halleihin runkosarjan otteluissa.

Ottelun ensimmäinen erä tarjosi reilu parisataapäiselle kirkkonummelaisyleisön rahoille vastinetta, joka oli saapunut Varuboden Areenalle seuraamaan historiallista ensimmäistä Naisten Liigan ottelua. IFK aloitti maalinteossa Fanny Jalosen toimesta ajassa 6:35. Erän puolivälin jälkeen IFK oli juuri selvinnyt puolustaja Caroline Shaunessyn saamasta jäähystä, kun KalPa:n ykköskenttä rankaisi tasakentällisin: 1-1. Molemmat joukkueet pelasivat aktiivista peliä kiekolla, josta kertoi molempien maalivahtien torjunnat erän jälkeen: IFK:n Sanni Ahola ja KalPa:n Iina Kuusela 12-12.

Ottelun toinen erä oli hienoista IFK:n hallintaa, vaikka KalPa tekikin erän ainoan maalin. Ottelun ylitettyä puolivälin KalPa:n Elisa Holopainen niittasi kiekon punaisten verkkoon, 1-2. Syötön maaliin antoi nykyisin KalPa:ssa pelaava ex-kirkkonummelainen Matilda Nilsson. Torjunnat 6-10.

Kolmas erä oli yhtä tasaista kuin kaksi ensimmäistäkin erää ja onnistumisia maalimerkintöjen muodossa tuli niukalti. IFK käytti aikalisänsä ja yritti tasoittaa ottelua noin kaksi minuuttia ennen ottelun loppua ilman maalivahtia. Tämä kostautui kuitenkin nopeasti, kun KalPa:n Nilsson ja Holopainen karkasivat kiekon kanssa pahantekoon: 1-3. Tämän jälkeen IFK yritti vimmatusti kääntää ottelua vielä alivoimaisenakin. Ottelun viimeisen maalin viimeisteli Marisa Klemola, joka läpiajonsa päätteeksi kaadettiin mutta onnistui silti ujuttamaan kiekon maaliin, 2-3.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin IFK:n Sanni Ahola ja KalPa:n Elisa Holopainen.

Gimmojen päävalmentaja Saara Niemen kommentit ottelusta: ”Pelattiin ehjä 60-minuuttinen. Ottelu pelattiin yhteistyöseuramme hallissa Kirkkonummella ja halusimme jättää sinne hyvän merkin itsestämme. Olimme pelivalmiita heti alusta alkaen ja kaikki kentälliset pystyivät saamaan aikaan hyviä tilanteita. Tsekkihyökkääjämme Veronika Lorencova alkaa päästä vauhtiin ja pelasi tänään ehjimmän pelinsä tähän saakka, samoin Fanny Jaloselle tärkeä avausmaali joka tekee paljon töitä ja luo peliä. Marisa Klemolan maali ottelun viime sekunneilla oli hyvä osoitus hänen vaarallisuudestaan. Itse ottelutapahtuma Maamme-lauluineen ja avauskiekon pudotuksineen oli juuri sellaista viihdettä mitä Naisten Liiga kaipaa, kiitokset vielä Kirkkonummen suuntaan”