Lauantaina Kiekko-Espoon päänahan napannut Kärppä-lauma saapui ensimmäistä kertaa IFK:n vieraaksi Malmille.

IFK – Kärpät 0 – 2 (0-1 , 0-0 , 0-1)

Ottelun ensimmäinen erä oli vieraiden hienoista hallintaa, ja molemmissa päädyissä saivat maalivahdit venyä parhaimpaansa. Maalinteon ottelussa aloitti Kärpät, kun Nelli Salomäki iski Isa Rahusen toimittaman laukauksen jälkeisen paluukiekon Gimmojen Sanni Aholan vartioiman verkon perukoille. IFK:lla oli paikkansa tasoittaa ottelu, mutta maalinteosta puuttui se viimeinen terävyys. Ensimmäisen erän torjunnat Ahola 11 ja Johanna Oksman Kärppien maalissa 8.

Ottelun toinen erä jatkui tasaiseen tahtiin. Tilanteet aaltoilivat päädystä toiseen, mutta todelliset tuhannen taalan maalipaikat jäivät uupumaan. Erässä tuomittiin kaksi jäähyä kummallekin joukkueelle, aiheena sama sääntöjen vastainen taklaus. Tämä kertoo ensisijaisesti pelin luonteesta – kumpikin joukkue taisteli tilanteet loppuun asti ja pelasi kovaa sääntöjen rajoilla.

Kolmannessa erässä ottelun vauhti ja käytyjen kaksinkamppailujen määrä alkoi jo näkyä molempien joukkueiden kintereissä. Kotijoukkue IFK:n maalintekotilanteet eivät tänään tuottaneet tulosta, jossa osansa oli Kärppien tiiviillä puolustuspelillä sekä Johanna Oksmanin vahvalla maalivahtipelillä. Kärpät onnistui vielä kerran maalinteossa kun Salomäki yllätti Aholan toistamiseen lähes nollakulmasta tulleella vedollaan, loppulukemat 0-2.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin puolustajat IFK:n Krista Parkkonen ja Kärppien Aino Karppinen.

Gimmojen Krista Parkkosen kommentit ottelusta:
”Ekassa erässä ei oltu tarpeeksi valmiita vastaamaan vastustajan vauhtiin. Oltiin askel jäljessä lähes joka tilanteessa ja vastustajan fyysinen pelaaminen osoittautui heidän edukseen. Toiseen erään joukkueemme lähti paremmalla otteella ja pystyimme luomaan maalipaikkoja, mutta tilanteista ei tällä kertaa saatu sisään. Kolmas erä oli joukkueelta tämän pelin paras ja pystyimme hallitsemaan peliä, mutta tällä kertaa kiekko ei pomppinut meille.”

Sanni Ahola HIFK 11 + 8 + 9 = 28
Johanna Oksman Kärpät 8 + 6 + 5 = 19

Naisten Liigan pisteistä pelataan Malmilla jälleen sunnuntaina 29.9. klo 15:50 kun vastaan asettuu Kuortane. Stadin Gimmojen seuraava Naisten Liigan ottelu on Tampereella Ilvestä vastaan lauantaina 28.9. klo 12:15.

Tervetuloa kannustamaan Gimmoja paikan päälle tai Ruudun välityksellä!