OULULAISET JOHTAVAT OTTELUSARJAA NYT 2 – 0

IFK – Kärpät 1 – 3  (1-0, 0-1, 0-2)

Helsingin IFK:n ja Oulun Kärppien väliset Naisten Liigan puolivälieräottelut jatkuivat sunnuntaina Gimmojen kotihallissa Malmilla. Otteluiden alkaessa alle 24tuntia edellisen päättymisestä joukkueiden optimaalinen palautuminen nousi avainasemaan.

Ensimmäisessä erässä näytti siltä että ainakin stadilaiset olivat tehneet palauttavat toimenpiteet mallikkaasti, niin vauhdikkaasti kotijoukkueen putki luisti. Ottelun ensimmäinen erikoistilanne oli kuitenkin Kärppien ylivoima ajassa 08:57. Ylärimaa lähemmäksi eivät Kärpät ylivoimassaan tällä kertaa päässeet. Ottelua oli pelattu 13:09 kun Gimmoille tarjoutui ottelun ensimmäinen ylivoima. Tätä mahdollisuutta IFK ei jättänyt hyödyntämättä. Puolustaja Caroline Shaunessyn jääveto löysi tiensä Kärppien maalilla pelanneen Johanna Oksmanin taakse ajassa 13:32. Syöttäjinä osumassa olivat Karoliina Rantamäki ja Krista Parkkonen. Erässä ei nähty enää lisäosumia. IFK:n maalilla Sanni Ahola torjui yhdeksän kertaa ja Kärppien Oksman 11 kertaa.

Ottelun toinen erä oli tasaista menoa päädystä toiseen. Erän ensimmäinen osuma nähtiin ajassa 30:25, kun Kärppien Kiia Nousiainen tasoitti ottelun ylivoimahyökkäyksellä. Tämän osuman jälkeen Gimmat selvitti vielä kaksi 2-minuuttista uhrautuvasti. Erän torjunnat Ahola 17 ja Oksman seitsemän.

Tasainen vääntö jatkui myös kolmannessa erässä. Erän ensimmäinen tilastomerkintä oli IFK:n jäähy ajassa 47:36. Hetken näytti jo siltä, että Gimmat selviää alivoimastaan kunnialla, kunnes Kärpät ja Nelli Salomäki livautti kiekon ohi Aholan ajassa 49:34, 1-2.  Tämän jälkeen IFK yritti vimmatusti tasoittaa ottelua. Ajassa 58:30 päävalmentaja Saara Niemi otti aikalisän ja Aholan pois maalilta. 12 sekuntia ennen ottelun päätössummeria Kärppien Saila Saari iski kiekon vielä tyhjiin, lopputulos 1-3.

IFK:n parhaana pelaajana palkittiin maalivahti Sanni Ahola ja Kärppien parhaana Saila Saari.

Gimmojen Caroline Shaunessy oli yksi kotijoukkueen onnistujista tänään. Caroline kommentoi joukkueensa otteita seuraavasti: ”Joukkue pelasi ja taisteli tänään todella kovaa. Meillä oli mahdollisuutemme ottelun voittamiseksi, mutta näin ei tällä kertaa käynyt. Annoimme erinomaisen panoksen ja uskomme että torstaina on jälleen mahdollisuudet voittoon”.

Pistenaiset:
Caroline Shaunessy  1 + 0 = 1
Krista Parkkonen 0 + 1 = 1
Karoliina Rantamäki 0 +1 = 1

Sanni Ahola HIFK 9 + 17 + 6 = 32 (Poissa maalilta: 58:30-59:48)
Johanna Oksman Kärpät 11 + 7 + 10 = 28

Ottelusarjan seuraava ottelu pelataan Oulussa torstaina 27.2. klo 18:00. Mikäli IFK onnistuu torstaina jatkamaan ottelusarjaa, neljäs ottelu pelataan Malmilla lauantaina klo 15:20.