KÄRPPIEN RUTIINI OLI SISUKKAALLE IFK:LLE LIIKAA

Kärpät – IFK 3 – 2  (0-1, 1-0, 2-0)

Naisten Liigan puolivälierät jatkuivat torstaina Oulussa. IFK oli valmiina nappaamaan ensimmäisen Playoff-voittonsa, kun taas Kärpät janosivat ottelusarjan päättämistä tähän iltaan.

Ottelun ensimmäinen erä eteni Gimmojen puolustaessa tiiviisti. Ottelun avausmaali syntyi IFK:n Fanny Jalosen päästyä jäähynsä päätteeksi ylivoimahyökkäykseen yhtä oululaispelaajaa vastaan Miressa Mäkelän kanssa. Mäkelä syötti Jalosen läpiajoon, eikä tämä erehtynyt; 0-1 vierasjoukkue IFK:lle. Maalin syntyaika 04:52. Erän lopulla IFK:n Emmanuelle Passard osui vielä ylärimaan. Jäähyt erässä tasan 2-2. Erän torjunnat Kärpät Johanna Oksman viisi ja IFK Sanni Ahola 15.

Toisessa erässä Gimmat jatkoi uhrautuvaa puolustamistaan. Pitkä vaihtomatka aiheutti välillä hankaluuksia ja Kärpät pääsi myllyttämään IFK:n alueella. IFK:n pyrkiessä tappamaan Jalosen aloitustilanteessa saamaa jäähyä Kärpät pääsi tasoittamaan pelin ylivoimalla ajassa 26:17. Maalintekijänä Reetta Lindholm. Maali jäi erän ainoaksi. Jäähyt erässä 1-1. Torjunnat toisessa erässä Oksman seitsemän ja Ahola 15.

Kolmannessa erässä IFK rakenteli hyökkäyksiään maltilla ja oli erässä selvästi aktiivisempi osapuoli myös kiekollisessa pelissä. Gimmojen ranskalaispuolustaja Athena Locatelli väläytteli muutaman kerran nopeuttaan ja kilautti kiekon kerran Oksmanin onneksi ylärimaan. Erän ensimmäisen maalin teki kuitenkin kotijoukkue, kun Anna-Kaisa Antti-Roiko pääsi ohittamaan Aholan ohjatessaan Saila Saaren laukauksen maaliin. Tämän jälkeen pelattiin lähes kymmenen minuuttia maalitta, kunnes kiekko ajautui epäonnisen tilanteen jälkeen Gimmojen maaliin. Videotarkistuksen jälkeen maalintekijäksi merkittiin Suvi Käyhkö. Tämän jälkeen kello kävi Kärppien eduksi, ja ajassa 58:11 IFK:n päävalmentaja Saara Niemi käytti aikalisän ja otti Aholan maaliltaan. Noin puolitoista minuuttia myöhemmin IFK onnistui tekemään maalin kuudella kenttäpelaajalla. Maalintekijänä Emmi Juusela, syöttäjinä Passard ja Marisa Klemola. Tämän maalin jälkeen kellossa oli jäljellä enää 12 sekuntia, ja Gimmat jatkoi pelaamista kuudella kenttäpelaajalla Aholan ollessa vaihtoaitiossa. Kiekko saatiin vielä painettua Kärppien kenttäpäätyyn, mutta sen lähemmäs ei enää päästy. Lopputulos 3-2 ja Kärpät etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Torjunnat kolmannessa erässä Oksman 16 ja Ahola kuusi.

IFK:n parhaana pelaajana palkittiin maalivahti Sanni Ahola ja Kärppien parhaana Johanna Oksman.

Gimmojen paras pistenainen Emmanuelle Passard kommentoi ottelua ja kauttaan Gimmoissa: ”Pelasimme todella hyvin tämän kolmannenkin pelin ja taistelimme loppuun saakka. Tuntuu tuskaiselta päättää kausi tällä tavalla kun se on ollut niin nousujohteinen. Opimme paljon, ja vaikka oli ensimmäiset playoffit, joukkue pelasi upeasti. Tulemme jatkossa näyttämään mitä osaamme ja meistä kuullaan vielä. Nautin todella kaudestani täällä ja haluan kiittää kaikkia faneja, sponsoreita, taustahenkilöitä ja emoseuraa– nähdään ensi kaudella!”

IFK:n kapteeni Karoliina Rantamäki:
”Päällimmäisenä mieleeni on jäänyt se tiiviys ja henki joka tässä joukkueessa on vallinnut. On ollut todella hienoa pelata tässä joukkueessa ja ollaan lyhyessä ajassa otettu iso harppaus eteenpäin. Siitä osoituksena pystyimme pelaamaan tasaisia pelejä runkosarjan kakkosia vastaan.”