K-ESPOO – HIFK 3 – 2 (0-1, 2-1, 1-0)

IFK:n naisten alkuvuosi on sujunut voittojen tiellä, kun viime viikonlopun otteluissa kaatuivat niin TPS kuin HPK:kin. Eilen keskiviikkona sarjataulukossa jo toiseksi noussut henslinkiläisryhmä kohtasi lähes koko kauden piikkipaikkaa sarjassa pidelleen kestomenestyjän Kiekko-Espoon.

Ottelu alkoi IFK:n salamamaalilla, kun ajassa 00:58 hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen Clara Rozier syötti päädystä Athena Locatellille joka toimitti kiekon maalille. Locatellin laukauksen ohjasi Kiekko-Espoon Tiia Pajarisen taakse varakapteeni Johanna Kemppainen. IFK sai otteluun siis ns. lentävän lähdön, jonka ansioista kotijoukkue ei juuri päässyt osoittamaan vaarallisuuttaan. Erän alkupuoliskolla IFK pääsi kertaalleen ylivoimalle, muttei onnistunut kartuttamaan maalitiliään. Torjunnat ensimmäisessä erässä Espoo Pajarinen 10 ja IFK:n Iina Kuusela 10.

Ottelun toisessa erässä alkoi sitten tapahtua. Erän ensimmäisen viisiminuuttisen aikana Espoo sai jäähyn, jonka aikana myös IFK sai jäähyn väärästä vaihdosta. IFK:n Jäähyä ehti kulua vain 17 sekuntia, kun Espoon Annina Rajahuhta pamautti kiekon Kuuselan taakse ajassa 24:37; 1-1. Vajaa kaksi minuuttia maalista, ja jälleen IFK:n päädyssä tapahtuu. Ajassa 26:07 Espoo siirtyy 2-1-johtoon Nelli Laitisen ylivoimamaalilla. IFK ei osumasta kuitenkaan lannistu vaan jatkaa omaa peliään. Tämä palkitaan reilu kuusi minuuttia espoolaisten osumasta, kun Emmanuelle Passard ohjaa Petra Lamminahon laukauksen ilmasta maaliin ajassa 32:36. Toisena syöttäjänä jo maalinkin tehnyt Kemppainen. Tämän jälkeen stadilaisille siunaantuu kaksi ylivoimaa ja Espoolle yksi, joiden aikana kumpikaan ei onnistu maalinteossa. Tilanne kahden erän jälkeen 2-2. Torjunnat Pajarinen 14 ja Kuusela 12.

Kolmannessa erässä IFK jatkaa hyviä otteitaan. Erän ensimmäisen ja ainoaksi jääneen maalin tekee kuitenkin Espoo. Ajassa 45:44 hyökkäyspään kiekonmenetys kostautui vastahyökkäyksenä, jossa ylärimasta Kuuselan eteen pompannut irtokiekko tulee kuin tarjottimelle Ella Viitasuon eteen eikä hän erehdy; 3-2. Tämän jälkeen IFK hoitaa yhden kaksiminuuttisen ja päävalmentaja Saara Niemi kutsuu Kuuselan maaliltaan ulos ajassa 59:25 mutta Espoo kestää stadilaisten tasoitusyritykset. Ottelu päättyy Kiekko-Espoon 3-2 voittoon. Torjunnat kolmannessa erässä Pajarinen seitsemän ja Kuusela seitsemän.

IFK:n päävalmentaja Saara Niemi oli tyytyväinen omiensa otteisiin.
– Olen ylpeä meidän peli-ilmeestä ja siitä, miten nyt ensimmäistä kertaa todella pelillisesti haastoimme Kiekko-Espoon. Saimme otteluun hyvän startin, kun pystyimme aktiivisella riistopelillä pelaamaan Espoon vahvan kiekollisen pelin pois ja pidettyä paineen vastustajan päädyssä. Espoo nosti pelitempoaan ottelun kuluessa ja siitä huolimatta pysyimme hyvin pelissä mukana ja saimme luotua hyvän määrän maalipaikkoja. Ero vastustajaan tuli nyt erikoistilannepelaamisessa, jossa vastustaja oli tänään parempi. Vaikka pisteitä ei jäänyt käteen, saimme taas paljon oppia ja uskoa omaan juttuun. Hieno kiekkoilta!