HPK – IFK 1 – 4 (1-0, 0-1, 0-3)

Stadin Gimmat lähtivät onnistuneen kotiavauksen ja yhden lepopäivän jälkeen Hämeenlinnaan hakemaan kolmea pistettä HPK:lta. Syyskaudella naisten alkusarjassa joukkueiden välisissä kohtaamisissa IFK vei kahdesti voiton. Tämän päivän ottelussa ensimmäisenä maalinteossa onnistui HPK. Yli 600 ottelua Naisten Liigassa pelannut Riikka Noronen pääsi vastakkain IFK:n maalia vartioineen Iina Kuuselan kanssa eikä erehtynyt, HPK 1-0-johtoon ajassa 04:18. Erän lopulla IFK pääsi ylivoimalle muttei vielä onnistunut. Torjunnat ensimmäisen erän jälkeen HPK Salla Sivula 16 ja IFK Kuusela 14.

Ottelun toisessa erässä nähtiin jo IFK:lle ominaista railakasta ja vauhdikasta lätkää. Erän ensimmäisen jäähyn sai HPK, ja IFK pääsi jauhamaan ylivoimaansa. Useamman yrityksen jälkeen Gimmat vihdoin onnistui, kun ajassa 27:51 Athena Locatelli iski maannaisensa Clara Rozierin laukauksesta syntyneen reboundin suoraan HPK:n verkkoon, 1-1. Uusi ylivoimamahdollisuus IFK:lle siunaantui vajaa pari minuuttia tasoitusmaalin jälkeen, mutta lisämaaleja siitä ei syntynyt. Erä oli IFK:n hallintaa, josta kertovat myös erän torjunnat: Sivula 18 ja Kuusela 5.

Kolmannen erän alkupuolella IFK painosti janoten kuumeisesti lisämaaleja. Ajassa 43:53 IFK onnistui. 1-2 maalin tekijänä toimi Ida Pasanen, jolle osuma oli kauden ensimmäinen Syöttäjiksi tähän tärkeään osumaan merkittiin Fanny Jalonen ja Nenna Mehtonen. Tämän osuman jälkeen IFK oli pysäyttämätön. Ajassa 51:04 Michaela Pejzlova pamautti kiekon verkkoon. Syöttäjinä Karoliina Rantamäki ja Olivia Kylliäinen. Hieman tämän osuman jälkeen HPK käytti aikalisänsä ja yritti saada puhallettua uskoa joukkueeseen. IFK ja hyvässä pelivireessä tänäänkin ollut ykköskenttä oli toista mieltä. Ajassa 52:48 Pejzlova teki ottelun toisen osumansa vastustamattomalla laukauksella Rantamäen ja Mikaela Saukkosen syötöistä, 1-4. Nämä lukemat säilyivät loppuun saakka ja stadilaisille kotiin viemisinä kolme pistettä. Torjunnat kolmannessa erässä Sivula 26 ja Kuusela 11.

IFK:n tehonaisena tässäkin ottelussa häärinyt Michaela Pejzlova kiitteli joukkueen taisteluilmettä. – Aloitimme hyvin ja vaikka HPK sai ensimmäisen maalin, me hallitsimme kenttätapahtumia. Käänsimme onnen puolellemme toisessa erässä ja sen jälkeen olimme pitelemättömiä. Määrätietoinen hyökkäyspeli ja kova puolustaminen olivat tämän voiton avaimet. Koko viikonlopun pysyimme uudessa pelitavassamme ja keskityimme yksityiskohtiin menestyksekkäästi. Se toi kuusi pistettä ja sarjassa toisen sijan.