Ilves – IFK 4 – 3 vl.

Stadin Gimmat eli IFK:n naiset matkasivat tänään Tampereelle. Naisten Liigan alkusarjassa sijalle 5. syksyllä sijoittunut Ilves on ollut IFK:n tapaan hyvässä vireessä heti vuoden alussa. Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset syksyllä päättyivät IFK:n niukkoihin voittoihin 0-2 ja 4-3 (ja). Ottelun ensimmäinen erä alkoi IFK:n hallinnassa. Tulosta syntyi ensimmäisen kerran ajassa 07:02, kun Anni Pere toimitti kiekon Ilves-maalivahdin Anni Keisalan selän taakse Fanny Jalosen hienosta esityöstä, 0-1. Toisena syöttäjänä osumassa Veronika Lorencova. Tämän jälkeen IFK sai kaksi mahdollisuutta kasvattaa johtoaan ylivoimalla, mutta ilman tulosta. Erän lopulla IFK sai jäähyn, joka kostautui tulostaululla. Ajassa 18:40 tasoitti ottelun ylivoimalla lukemiin 1-1, maalintekijänä Helen Puputti. Maalivahtien torjunnat Ilves Keisala 21 ja IFK:n Lumi Jääskeläinen 3.

Toinen erä alkoi molempien joukkueiden jäähyillä. Ajassa 26:00 IFK:n ykkösketju vihdoin onnistuu. Karoliina Rantamäki kaivaa kiekon maalin takaa, nousee Ilveksen maalille ja syöttää namupassin Michaela Pejzlovalle. Toisena syöttäjänä Miressa Mäkelä. Tämän jälkeen IFK:lle tarjoutuu jälleen kaksi ylivoimaa, jotka jäävät hyödyntämättä. Erän loppu on kuin toisinto ensimmäisen erän tapahtumista: IFK:n pelaaja jäähylle, ja Ilves tasoittaa ottelun Jenna Lehtiniemen toimesta ajassa 39:32. 2-2-lukemat jäävät voimaan kahden erän päätteeksi. Torjunnat toisessa erässä Ilves Keisala 16 ja IFK Jääskeläinen 6.

Ottelun kolmannessa erässä jatkettiin tasatilanteessa. Erän alkupuolella molemmille joukkueille siunaantuu mahdollisuudet ylivoimillaan, kunnes IFK siirtyy jälleen maalin johtoon. Ajassa 45:55 Pejzlova tekee ottelussa toisen maalinsa, tällä kertaa stadilaisten pelatessa alivoimaisina. Syöttäjäksi osumaan merkitään Mäkelä. Ajassa 53:36 Ilveksen päävalmentaja Linda Leppänen ottaa aikalisän. Ajassa 57:38 tämä tuottaa tulosta, ja Ilves tasoittaa ottelun Emilia Varpulan toimesta. Varsinaisen peliajan jälkeen tilanteeksi jää 3-3 ja siirrytään jatkoajalle. Torjunnat kolmannessa erässä Keisala 17 ja Jääskeläinen 6.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta ottelun ratkaisemisen kannalta parhaita suorituksia tekivät joukkueiden maalivahdit ja voittomaali jäi vielä syntymättä. Torjunnat jatkoajalla Keisala 1 ja Jääskeläinen 4.

Näin siirryttiin voittolaukauskilpailuun, jonka voittajaksi viiden laukaisuparin jälkeen selvisi Ilves. Ratkaisevan 4-3-maalin teki joukkueen kapteeni Anna Kilponen. Ilvekselle kaksi ja IFK:lle yksi piste ottelusta.

Ottelun parhaina palkittiin Ilveksestä Anni Keisala ja IFK:sta Michaela Pejzlova.

IFK:n Krista Parkkonen analysoi joukkueensa otteita seuraavasti. – Joukkue lähti otteluun hyvällä energialla ja kiekko oli pääosin meidän hallinnassa. Mitä pidemmälle ottelussa mentiin, niin sitä paremmin Ilves pääsi peliin mukaan. Maalinteossa joukkue oli tänään tehoton ja vastaavasti vastustaja hyödynsi omat paikkansa.