NAISTEN LIIGAN PRONSSIOTTELU

IFK – Ilves  2 – 1 (2-1, 0-0, 0-0)

IFK ja Ilves pelasivat lauantaina vastakkain Naisten Liigan pronssiottelussa Helsingissä. Ennen ottelun alkua palkittiin Naisten Liigan Vuoden valmentajana IFK:n päävalmentaja Saara Niemi. Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta vapauttavasti, kun ajassa 0:22 IFK:n ykköskenttä juoni IFK:lle avausosuman. Maalintekijänä kapteeni Karoliina Rantamäki, syöttäjinä Michaela Pejzlova ja Miressa Mäkelä. Ilves ei kauaa aikaillut tasoituksensa kanssa, kun ajassa 02:12 kiekko oli IFK:n maalissa. Maalintekijänä Emilia Varpula. Ilveksen tasoituksen jälkeen IFK:lle tuomittiin kaksi jäähyä, jotka joukkue hoiti hienosti ja tämän jälkeen koitti Ilveksen vuoro. Puoli minuuttia Ilveksen jäähyn päättymisen jälkeen IFK teki 2-1-johtomaalin. Maalintekijänä Mäkelä, syöttäjinä Rantamäki ja Krista Parkkonen. Nämä lukemat jäivät voimaan erän jälkeen. Torjunnat ensimmäisessä erässä IFK:n Iina Kuusela 5 ja Ilveksen Anni Keisala 9.

Toisessa erässä kumpikin joukkue pyrki aktiivisesti kiekolliseksi. Erä pelattiin siitä huolimatta ilman tilastomerkintöjä. IFK ei kuitenkaan antanut tuumaakaan periksi ja hoiti uhrautuvasti puolustamisen viimeisenä lukkonaan pudotuspeleissä huimaan vireeseen liekittynyt maalivahti Kuusela. Erän jälkeen lukemat edelleen kutkuttavasti 2-1 kotijoukkueelle.

Ottelun kolmas erä olikin yhtä kelloa vastaan taistelua. IFK tiesi että tämä tilanne riittää, ja vaikka Ilves pyrki pelaamaan kohti kotijoukkueen maalia, ei punaisilla ollut omassa päässä hädän päivää. Päivän tuomarikolmikko oli hyvin kartalla pelissä ja kun molemmat joukkueet tiesivät toistensa ylivoiman olevan vaarallista, myös joukkueet pyrkivät edelleen välttämään jäähyboksissa istumista. Ajassa 57:07 Ilveksen päävalmentajana ensimmäistä kauttaan toiminut Linda Leppänen otti aikalisän ja yritti puhaltaa joukkueeseensa vielä uskoa. Ajassa 58:09 maalivahti Keisala otettiin pois maalilta, mutta IFK:n hyökkäyspäähän ajassa 58:28 tullut aloitus pakotti Keisalan palaamaan maalilleen. Keisala luisteli pois maalilta vielä noin minuutti ennen erän ja ottelun päättymistä, mutta tämäkään ei enää auttanut Ilvestä. Summerin soidessa Ilvekselle tuomittiin vielä kaksiminuuttinen, mikä oli enää vain kosmetiikkaa, sillä IFK oli voittanut ottelun ja palautti seuran naiskiekon mitalikantaan 22 vuoden tauon jälkeen voitetulla SM-pronssimitalilla. Torjunnat kolmannessa erässä IFK Kuusela 8 ja Ilveksen Keisala 8.

Ottelun parhaina palkittiin Ilveksestä Johanna Siira ja IFK:sta Miressa Mäkelä.