KalPa – IFK 2 – 3 (2-1, 0-0, 1-1)

IFK matkasi lauantaina kauden ensimmäiseen vieraspelireissuunsa Kuopioon ja Kuortaneelle. Kuopiossa vastassa oli kauden yksi ennakkosuosikeista ja paikalle Niiralaan oli saapunut lähes parisataapäinen yleisö. Stadin Gimmat oli saanut kauden avausottelunsa jälkeen kokoonpanoonsa mukaan vielä edellisviikonloppuna karanteenissa olleet tsekkipelaajat Michaela Pejzlovan ja Veronika Lorencovan.

Ottelu ei alkanut stadilaisittain mairittelevasti. Aikaa pelikellossa oli vierähtänyt vasta 3:10 ja IFK oli kierrättänyt kenttiään vasta kertaalleen, kun viime kaudella Naisten Liigan maalipörssin voittanut Matilda Nilsson rankaisi entistä joukkuetoveriaan, KalPa:sta IFK:oon siirtynyttä Iina Kuuselaa; 1-0. IFK oli kuitenkin pirteällä pelipäällä. Ajassa 11:57 IFK:n liukas laitahyökkääjä Emmi Juusela sai Johanna Kemppaisen siirtokiekon keskialueella, luisteli kohti kuopiolaismaalia, harhautti KalPa-puolustajan ja nosti kiekon maaliin. Peli tasan 1-1. KalPa:n ykköskenttä osoitti kuitenkin vaarallisuutensa toistamiseen, kun ajassa 15:18 maajoukkuehyökkääjä Elisa Holopainen otti vauhdin omalta alueelta, kieputti IFK-puolustajan ja Kuuselan; 2-1. Torjunnat ensimmäisessä erässä KalPa:n Tiina Ranne kahdeksan ja Kuusela 13.

Toisessa erässä ajassa 22:41 tehtiin yksi videotarkistus, josta KalPa:lle ei maalia. Erässä IFK pääsi kolmesti yrittämään maalintekoa ylivoimalla tuloksetta. Torjunnat Ranne 7 ja Kuusela 10.

Ottelun kolmannessa erässä päästiin taas heiluttamaan maaliverkkoa. KalPa:n 3-1 johtomaalin taiteili Tanja Niskanen, kun pelikellossa oli lukemat 45:40. IFK:ssa ja Naisten Liigassa ensimmäistä otteluaan pelannut tsekkihyökkääjä Michaela Pejzlova, 23, oli jo ottelun aikana väläytellyt taitavuuttaan, kunnes kolmannessa erässä rikkoutui myös kuparinen. Ajassa 50:12 Pejzlova juurrutti itsensä takakulmalle, jonne kiekon hänelle toimittivat Emmanuelle Passard ja Athena Locatelli. IFK tuli maalin päähän ja otteluun saatiin jännittävä viimeinen kymmenminuuttinen. Ajassa 59:00 IFK otti aikalisän ja kentälle kuudennen kenttäpelaajan. Ylivoima ei kuitenkaan auttanut saamaan lisämaaleja, ja pisteet jäivät Kuopioon lukemin 3-2. Kolmannen erän torjunnat Ranne 12 ja Kuusela 9.

IFK:n parhaana palkittu Pejzlova siirtyi Helsinkiin Clarksonin yliopistosta, jossa hän voitti kaksi NCAA:n yliopistomestaruutta.
– Oli mahtavaa päästä pelaamaan kuuden kuukauden tauon ja kahden viikon Suomi-karanteenin jälkeen. Joukkue on todella mukava ja Liigan vauhti sekä taitotaso tuntuu hyvältä. Joukkueet vaikuttavat tasaisilta. Olen todella iloinen, että saan olla osana IFK:ta!

IFK:n päävalmentaja Saara Niemi kommentoi KalPa-ottelun kulkua.
– Tietysti pistemenetys harmittaa, mutta isommassa kuvassa oli hieno nähdä kuinka joukkue heittäytyi pelille ja oli paremmin valmistautunut kuin sarja-avauksessa. Tasoitusmaalia haettiin kiivaasti, mutta vielä ei rutiini riittänyt Kuopion kovaa joukkuetta vastaan.