HIFK – KIEKKO-ESPOO 0 – 5 (0-0, 0-3, 0-2)

Helsingin IFK:n naisten joukkue alias Stadin Gimmat astelivat tänään Naisten Liigan kauden avaukseen kotiyleisönsä eteen Malmin jäähallissa. Tiukkojen koronatoimien tuodessa ottelujärjestelyihin oman lisämausteensa molemmat joukkueet tulivat otteluun hyvin tiukasti keskittyneinä. Otteluun saapui paikanpäälle 125 katsojaa.

Ottelun ensimmäinen erä meni kummankin joukkueen hieman tunnustellessa pelaamistaan. Molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta maalinteossa onnistumatta. Erän viimeisellä sekunnilla K-Espoon Nelli Laitinen ei onnistunut laittamaan kiekkoa IFK:n maalilla ensimmäistä Naisten Liigan peliään torjuneen Iina Kuuselan taakse. Torjuntojen jakautuminen kertoo oleellisen ensimmäisen erän kenttätapahtumista: IFK:n Kuusela 18 ja Kiekko-Espoon Tiia Pajarinen 2.

Toisen erän alkuun K-Espoo selvittää ensin alivoiman, ja iskee sitten ottelun avausmaalin ajassa 23:41. Maalintekijänä joukkueen kokeneempiin kuuluva Tea Villilä. Seuraavaan maali syntyi hieman ottelun puolen välin jälkeen. Ajassa 30:32 Nea Katajamäki iski kiekon Kuuselan taakse; 0-2. Kiekko-Espoo jatkoi hyökkäyksien vyöryttämistä junan lailla kohti Kuuselaa. Ajassa 35:22 Ada Eronen lisää eron kolmeen maaliin. IFK:n koppiin astelee mietteliäs Gimmojen joukkue. Toisen erän torjunnat IFK:n Kuusela 16 ja K-Espoon Pajarinen 4.

Kolmannen erän ensimmäinen tilastomerkintä on espoolaisten kapteenin Annina Rajahuhdan jäähy kiinnipitämisestä.  IFK ehkä ajatteli tilaisuuden koittavan kavennukseen, mutta espoolaisten Emilia Vesa oli toista mieltä. Hän kasvatti joukkueensa johtoa neljään maaliin laukomalla kiekon kotijoukkueen maaliin ajassa 43:54. IFK:n päävalmentaja Saara Niemi otti aikalisän ajassa 47:31 ja yritti luoda joukkueeseensa uskoa parempaan. Vain 20 sekuntia aikalisän jälkeen K-Espoon Nelli Laitinen iski lukemiksi 0-5. Tämän jälkeen tilastoihin lisättiin enää yksi IFK:n jäähy eikä lisämaaleja nähty. Ottelu päättyi hallitsevan Suomen Mestarin suvereeniin voittoon. Torjunnat kolmannessa erässä: IFK:n Kuusela 14 ja K-Espoon Pajarinen 8.

IFK:n kapteenina tänään ottelussa toimineen Johanna Kemppaisen mielestä ottelun alku ei ollut Gimmoilta paras.
– Häviö harmittaa aina. Tiedettiin, että Espoo tulee kovaa ja meillä jäi ekassa erässä käsijarru päälle. Positiivista oli, että loppua kohti paransimme ja saatiin hyviä maalitilanteitakin aikaiseksi.

– Koronan takia saimme vasta torstaina meidän ranskalaiset mukaan karanteenista ja yhteisharjoittelun vähäisyys näkyi pelissä tänään. Odotan kovasti, että saamme ensi viikolla myös tsekkipelaajamme Veronikan ja Mishan joukkueen vahvuuteen. Olen varma, että tämä nippu näyttää erilaiselta seuraavassa pelissä espoolaisia vastaan.

Maalivahdit:
IFK Iina Kuusela 18 + 16 + 14 = 48
Kiekko-Espoo Tiia Pajarinen 2 + 4 + 8 = 14

IFK haluaa osoittaa kiitokset kaikille katsojille hyvin sujuneista järjestelyistä! Ensi viikonloppuna Gimmat matkaavat lauantaina Kuopioon ja sunnuntaiksi Kuortaneelle.

IFK:n seuraava kotiottelu pelataan Malmin jäähallissa sunnuntaina 20.9. klo 16:00 ja vastassa viime kauden puolivälierävastustaja Kärpät Oulusta. Tervetuloa turvalliseen ja vauhdikkaaseen Naisten Liigan otteluun silloin mukaan joko livenä tai Ruudun kautta! Ottelulipun voi lunastaa Ticket Masterista ja Gimmojen kausikortin IFK:n verkkokaupasta.