IFK – TPS 8-2 (5-2, 1-0, 2-0)

Naisten Liigan kevätkausi avattiin IFK:n ja TPS:n välisellä ottelulla Elisa-areenalla. Erinomaisen syyskauden pelanneet joukkueet kohtasivat edellisen kerran Helsingissä lokakuun lopulla pelatussa alkusarjan ottelussa, jossa vierasjoukkue vei voiton. Naisten Liigan alkusarjassa HIFK sijoittui sijalle 3 ja TPS sijalle 4.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun jo ensimmäisessä vaihdossa vain 11 sekuntin pelin jälkeen verkko heilahti IFK:n maalissa pelanneen Kiia Lahtisen takana. Maalintekijänä ranskalaishyökkääjä Estelle Duvin. IFK tasoitti pelin jo muutamaa minuuttia myöhemmin, kun ajassa 02:29 Miressa Mäkelä onnistui, syöttäjinä ketjukaverit Michaela Pejzlova ja Karoliina Rantamäki. Muutamaa minuuttia myöhemmin IFK pääsi ylivoimalle TPS:n väärän vaihdon seurauksena. Ylivoimalla kapteeni Rantamäki ei erehtynyt Pejzlovan ja Athena Locatellin hyvästä esityöstä; 2-1. Vain minuutti maalista ja jälleen Gimmojen ykkösketju Rantamäki-Pejzlova-Mäkelä teki tuhojaan TPS:n päässä. Ajassa 07:25 maalintekijänä toistamiseen Rantamäki. Hieman maalin jälkeen IFK:lle tarjoutui mahdollisuus lisätä johtoaan ylivoimalla. Tämä mahdollisuus jäi hyödyntämättä, mutta ajassa 13:15 Johanna Kemppainen iski kiekon maaliin, 4-1. Syöttäjänä ketjukaveri Clara Rozier. Reilu minuutti maalista ja IFK osui taas. Maalintekijänä ajassa 14:27 puolustaja Krista Parkkonen, syöttäjinä Pejzlova ja Rantamäki, 5-1. Tämän jälkeen TPS:n maalilla aloittanut Neea Pohjamo vaihdettiin Isabella Laihoon. Maalivahdin vaihto piristi TPS:ää ja ajassa 15:20 Duvin harhautti Lahtisen; 5-2. Nämä lukemat jäivät voimaan ensimmäisen erän jälkeen. Maalivahtien torjunnat IFK Lahtinen 8 ja TPS Pohjamo 9 ja Laiho 4.

Ottelun toisessa erässä IFK kärsi yhden kaksiminuuttisen ja TPS kolme. Vasta erän lopulla IFK onnistui jälleen maalinteossa. Ajassa 37:38 Pejzlova viimeisteli ottelun ensimmäisen maalinsa ja teki IFK:lle lukemiksi 6-2. Syöttäjinä Rantamäki ja Mäkelä. Nämä lukemat jäivät voimaan kahden erän jälkeen. Maalivahtien torjunnat IFK:n Lahtinen 8 ja TPS Laiho 16.

Ottelun kolmas erä oli enää kosmetiikkaa tuloksen osalta. Erän ensimmäinen tilastomerkintä oli IFK:n 7-2 maali, joka nähtiin ajassa 44:37. Maalintekijänä Rozier, syöttäjänä  Emmanuelle Passard. Passard kaunisteli lukemia vielä yhden maalin verran, ja kiskaisi kiekon Laihon selän taakse ajassa 56:49. Syöttäjinä Pejzlova ja ensimmäisen Naisten Liigan syöttöpisteensä napannut nuori puolustaja Olivia Kylliäinen. Ottelun päätöslukemat siis 8-2. Maalivahtien torjunnat viimeisessä erässä Lahtinen 9 ja Laiho 9. IFK:lle otteluvoitosta kolme pistettä ja makea revanssi turkulaisista.

Kotijoukkue IFK:n parhaana pelaajana palkittiin kapteeni Karoliina Rantamäki ja TPS:n parhaana Estelle Duvin.

Stadilaisten päävalmentaja Saara Niemi kommentoi ottelun tunnelmia seuraavasti. – Ensimmäisessä vaihdossa emme olleet vielä oikein valmiina, mutta palloseuran shokkimaali toimi hyvänä herätyksenä. Lopun peliä olimme kuskin paikalla ja pystyimme pelaamaan yllättävän hyvää peliä rakenteellisesti pitkän tauon jälkeen. Kaikki neljä kenttää saivat paljon onnistumisia, toisilla se näkyi enemmän pisteiden valossa ja toisilla loistavien riistojen ja kaksinkamppailuvoittojen muodossa.