HPK – HIFK 3 – 2 (0-2, 2-0, 1-0)

Gimmojen ja HPK:n välinen puolivälieräsarja jatkui tänään Hämeenlinnassa. Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet rakensivat hyviä tilanteita. Ajassa 06:16 IFK pääsi lyömään avausmaalin sisään, kun hyvin hyökkäystä seurannut Athena Locatelli iski irtokiekon verkon perukoille. Syöttäjinä Michaela Pejzlova ja Matilda Nilsson. Erän 14-minuutilla HPK:lle tuomittiin jäähy. IFK rakensi tilanteen maltilla, puolustaja Krista Parkkonen laukoi ja kiekkoon pääsivät väliin sekä Siiri Yrjölä että viimeisempänä Johanna Kemppainen, 0-2. Ajassa 17:05 IFK:lle tuomittiin jäähy, jonka joukkue selvitti. Erä oli IFK:n hallintaa ja lukemat erän päättyessä 0-2. Torjunnat erässä HPK Kassidy Sauve 16 ja HIFK Kuusela viisi.

Toisessa erässä voimasuhteisiin tuli muutosta. HPK sai kotihallissaan juonesta kiinni. Ajassa 26:50 Saimi Lehto ohjasi kiekon ohi Kuuselan, 1-2. Reilu minuutti edellisestä ja HPK pääsi väliin IFK:n voittamaan aloitukseen. Nousu hyökkäysalueelle ja peli tasoihin 2-2. Maalintekijänä Julia Matejkova. Erässä ei kirjata muita tilastomerkintöjä. Torjunnat Sauve 12 ja Kuusela 7.

Kolmas erä oli tiukkaa taistelua. Ajassa 45:23 HPK pääsi viemään kotijoukkueen 3-2-johtoon Jutta Stoltenbergin maalilla. Maalin jälkeen IFK pääsi pelaamaan niin yhden kuin kahden naisenkin ylivoimalla, mutta ei onnistunut tekemään tasoitusta ylivoimalla. Tämän jälkeen IFK hoiti kaksi alivoimaa, joista jälkimmäinen päättyi ajassa 57:16. Ajassa 58:58 IFK otti Kuuselan pois maaliltaan ja ajassa 59:10 Saara Niemi otti vielä aikalisän. Tämä ei kuitenkaan kääntänyt enää peliä ja HPK vei ottelun nimiinsä. Otteluvoitot parissa nyt tasan 1-1. Torjunnat Sauve 16 ja Kuusela kuusi. Sarjan kolmas ottelu pelataan torstaina Pirkkolassa klo 18:00.

Päävalmentaja Saara Niemi:
– Työmäärä ja sitoutuminen puolustuspelaamiseen eivät olleet riittävällä tasolla tänään. HPK pystyi parantamaan peliään ensimmäisestä ottelusta enemmän kuin me ja otti ansaitun voiton. Uutta viikkoa kohti.