HIFK – HPK 2 – 0 (0-0, 1-0, 1-0)

Stadin Gimmat aloitti Playoff-pelit tänään Pirkkolassa. Ensimmäisessä erässä karisteltiin vielä runkosarjan pölyjä kintereiltä. Ajassa 09:37 IFK:lle tuomittiin ensimmäinen jäähy, mutta omaa maalia puolustettiin tiukasti eikä HPK ei pääsyt maalintekoon. Heti IFK:n jäähyn perään istunnolle pääsi HPK. IFK ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa. Erä päättyi maalittomana. Torjunnat HIFK Iina Kuusela 7 ja HPK Kassidy Sauve 12.

Toiseen erään saapui päättäväisempi IFK. Kiekko liikkui paremmin pelaajalta toiselle ja maalipaikkoja suorastaan ropisi eteen. Erän puoliväliessä HPK:lle tuomittiin jäähy. Gimmojen ylivoimapeli tuotti vihdoin tulosta kun ajassa 30:22 Michaela Pejzlova rikkoi kuparisen; 1-0. Syöttäjät Matilda Nilsson ja Emmanuelle Passard. Maaleja ei tämän jälkeen enää erässä nähty. Torjunnat Kuusela 4 ja Sauve 21.

Kolmas erä alkoi HPK:n jäähyllä. IFK ei kuitenkaan saanut maalia aikaiseksi. Ajassa 44:41 kauden tähän saakka runsain kotiyleisö sai aihetta taputukseen. Passard sijoitti kiekon verkkoon tyylillä Siiri Yrjölän ja Krista Parkkosen syötöistä, IFK 2-0-johtoon. Erän viimeisellä puoliskolla HPK:lle tuomittiin jäähy, mutta kotijoukkue ei kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut. Ajassa 58:32 HPK otti aikalisän ja Sauven pois maaliltaan. Gimmat kuitenkin piti pintansa ja Stadiin jäi ensimmäinen voitto tässä puolivälieräsarjassa lukemin 2-0. Torjunnat kolmannessa erässä Kuusela 7 ja Sauve 9.

Päivän suorituksesta Gimmojen päävalmentaja Saara Niemi:
– Tiedossamme oli, että saamme vastaan hyvässä vireessä olevan joukkueen, jolla on erinomainen maalivahti. Mitään emme saaneet tänään ilmaiseksi, tosin maalintekopaikkoja tuhlailimme ison määrän, mikä menee myös pienen hermostuneisuuden piikkiin. Huomenna sarja jatkuu nolla-nolla-tilanteesta eli ajatukset käänsimme heti tulevaan.