HIFK – HPK 3 – 1 (1-0, 1-0, 1-1)

Puolivälierät jatkuivat Stadissa. HIFK lähti otteluun hieman muutetuilla ketjukokoonpanoilla. Kotijoukkue oli ottelun alussa hieman hermostunut, mutta kuitenkin kiekollisena se aktiivinen osapuoli. Ajassa 07:26 aktiivisuus palkittiin, kun Michaela Pejzlova onnistui Clara Rozierin ja Emmanuelle Passardin syötöistä. Ajassa 09:19 HPK:lle tuomittiin jäähy. IFK sai ylivoiman pyörimään mallikkaasti, mutta todelliset maalipaikat torjui HPK:n puolustus. Erän lopulla HPK jäähyili uudelleen, mutta erä päättyi 1-0-lukemiin. Torjunnat HIFK Iina Kuusela viisi ja HPK Kassidy Sauve 15.

Toisessa erässä mentiin tasaisesti vääntäen, mutta HIFK:n hallinnassa. Gimmojen maalilla Kuusela torjui varmasti hämeenlinnalaisten lähestymisyritykset. Erän lopulla IFK rakensi tilannetta toisensa perään ja maali tuntui lähes roikkuvan ilmassa. Ajassa 39:30 IFK vihdoin onnistui, kun Athena Locatelli iski kiekon irtokiekosta maaliin. Syöttäjinä tilanteessa maalille noussut Matilda Nilsson ja ketjukaveri Johanna Kemppainen. Erä päättyi IFK:n 2-0-johdossa. Torjunnat Kuusela seitsemän ja Sauve 17.

Kolmas erä jatkoi ottelun trendiä. IFK pyrki kiekolliseen peliin ja HPK rikkomaan parhaansa mukaan. Ajassa 44:05 IFK:lle tarjottiin mahdollisuutta lisätä johtoa ylivoimalla, mutta lisämaalia ei tässä nähty. IFK:lle tuomittiin jäähy vajaa minuutti edellisen ylivoiman päättymisestä. HPK ei onnistunut kavennusyrityksissään. Ajassa 54:59 HPK sai vielä herätettyä joukkueen loppuminuuteille, kun Jade Mäkivaara onnistui kaventamaan lukemiksi 2-1 siirretyn rangaistuksen aikana. Ajassa 59:16 Sauve komennetaan maaliltaan pois ja 16 sekuntia ennen loppua Julia Liikala iskee tyhjään HPK-maaliin loppulukemat 3-1. IFK:lle toinen voitto puolivälierissä ja sarja on katkolla lauantaina Hämeenlinnassa. Torjunnat Kuusela viisi ja Sauve 17.

Päävalmentaja Saara Niemi:
– Pystyimme parantamaan peliämme viikonlopusta. Etenkin luistelu ja kamppailupelaaminen sekä sitä kautta tunnetaso oli vahvempaa. Uudet ketjukoostumukset toivat myös uutta energiaa kentälle.

Pisteet:
Michaela Pejzlova 1 + 0 = 1
Athena Locatelli 1 + 0 = 1
Julia Liikala 1 + 0 = 1
Clara Rozier 0 + 1 = 1
Emmanuelle Passard 0 + 1 = 1
Matilda Nilsson 0 + 1 = 1
Johanna Kemppainen 0 + 1 = 1

Torjunnat:
HIFK Iina Kuusela 5 + 7 + 5 = 17
HPK Kassidy Sauve 15 + 17 + 17 = 49 (Poissa maalilta: 59:16-59:44)

Artikkelin kuva: Tiina Puputti