ILVES – HIFK 3 – 5 (0-1, 0-2, 3-2)

Naisten Liigan runkosarja päätettiin Gimmojen osalta Tampereella Ilvestä vastaan. Ottelua ennen Ilves juhlisti pitkäaikaisen Ilves-hyökkääjän Johanna Koivulan paidannostajaisia Tesoman jäähallin kattoon. Ensimmäinen erä alkoi Ilveksen jäähyllä, jota IFK ei vielä pystynyt hyödyntämään maalin muodossa. Ajassa 07:58 Gimmat Julia Liikalan toimesta. Syöttäjinä maalissa Emmanuelle Passard ja Karoliina Rantamäki. Maalin jälkeisellä minuutilla IFK:lle tarjoutui uusi ylivoima, mutta Ilves puolusti hanakasti. Erän lopulla Ilves sai puolestaan mahdollisuuden tasoitukseen ylivoimalle päästyään, mutta Gimmat kesti. Erä päättyi lukemiin 0-1. Torjunnat Ilves Anni Keisala 11 ja HIFK Lumi Jääskeläinen yksi.

Toisessa erässä IFK sai lentävän alun, kun jäähyn kuittaamisen jälkeen Clara Rozier siirsi stadilaiset 0-2-johtoon tarkalla laukauksella alanurkkaan. Syöttäjinä maalissa Olivia Kylliäinen ja Nenna Mehtonen. IFK:n maalin jälkeen Ilvekselle tuomittiin jäähy, jonka aikana HIFK siirtyi jo 0-3-johtoon. Maalintekijänä Passard ja hienon syötön toiseen aaltoon tarjoili Michaela Pejzlova. Erän puolivälin jälkeen Ilves jäähyili jälleen ja sama erän lopulla, mutta Gimmojen maalihanat pysyivät kiinni. Tulostaululla kahden erän jälkeen 0-3. Torjunnat Keisala 13 ja Jääskeläinen yksi.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen painajaisella. HIFK:n Matilda Nilsson lisäsi vieraiden johdon jo lukemiin 0-4 ajassa 40:50, syöttäjänä Pejzlova. Vajaa 10 minuuttia tämän maalin jälkeen maalintekijänä puolestaan Pejzlova ja syöttäjinä Nilsson sekä Kylliäinen, lukemat 0-5 IFK:lle. Kaksi minuuttia IFK:n maalin jälkeen Ilveksen päävalmentaja Linda Leppänen otti kotijoukkueelle aikalisän. Ajassa 54:53 Ilves onnistui, maalintekijänä Kiia Narinen. Erän viimeisen viiden minuutin aikana Ilves sai vielä toivoa, kun IFK:lle tuomittiin jäähy. Ajassa 56:42 Keisala luisteli pois maaliltaan ja vajaa kaksi minuuttia tästä, ajassa 58:24 Ilves kavensi lukemiksi 2-5 Sanna Lehikoisen toimesta. Ilves palautti Keisalan maalilleen, ja kotijoukkue onnistui vielä kerran kun ajassa 59:39 Linnea Melotindos kavensi ottelun loppulukemiksi 3-5. Torjunnat Keisala 11 ja Jääskeläinen 5.

HIFK sijoittui runkosarjassa toiseksi. Varsinaisessa Naisten Liigassa joukkue ei hävinnyt otteluakaan. Iina Kuuselalla oli maalivahdeista paras torjuntaprosentti (96,6%) ja peräti neljä HIFK:n pelaajaa sijoittui pistepörssissä kymmenen parhaan joukkoon. Pörssin 3. sijalle sijoittui Nilsson 55 pisteellä (37 + 18), 6. sijalle Pejzlova 42 pisteellä (15 + 27), 9. sijalle Passard 33 pisteellä (18 + 15) ja 10. sijalle Liikala samalla pistemäärällä (15 + 18).

Naisten Liigan puolivälieräpeleissä stadilaisia vastaan luistelee alemman jatkosarjan puhtaalla pelillä voittanut HPK. Pudotuspelit alkavat ensi lauantaina kotiottelulla ja välieriin pääsyyn tarvitaan kolme voittoa.