HIFK – KIEKKO-ESPOO 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Naisten Liigan kärkikamppailussa kohtasivat kaksi viikkoa sitten Espoossa kohdanneet joukkueet. Ottelu alkoi hiukan tunnustellen, ja peli eteni päädystä toiseen. Ajassa 08:25 Kiekko-Espoolle tuomittiin jäähy. HIFK ei jättänyt ylivoimaansa käyttämättä, ja muutaman yrityksen jälkeen Matilda Nilsson rikkoi kuparisen Tiia Pajarisen takana; HIFK 1-0 johtoon. Maalin syöttäjinä Emmanuelle Passard ja Athena Locatelli. Erän loppupuolella IFK sai uuden ylivoimamahdollisuuden, joka kariutui ajassa 18:10 kotijoukkueen saamaan jäähyyn. Erä päättyi lukemiin 1-0. Torjunnat IFK Iina Kuusela 9 ja Pajarinen 12.

Toisen erän alkuminuuteilla Kiekko-Espoo sai jäähyn. IFK pääsi pyörittämään peliä 17 sekuntin ajan, kunnes stadilaisillekin tuomittiin jäähy. Kumpikaan ei tästä tilanteesta onnistunut maalinteossa. Ajassa 26:00 Siiri Yrjölä nousi puolustajan tontiltaan ja kiekko ajautui tilanteesta Passardille, joka ei erehtynyt; HIFK 2-0 johtoon. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Julia Liikala. Tämän jälkeen pelattiin erän viimeiselle minuutille ilman tilastomerkintöjä. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Ajassa 39:14 Reetta Valkjärvi onnistui kaventamaan IFK:n johdon lukemiin 2-1. Näissä lukemissa siirryttiin kolmanteen erään. Torjunnat Kuusela 9 ja Pajarinen 12.

Kolmannessa erässä tilanteita maalien tekemiseen riitti molemmilla joukkueilla, mutta kotijoukkue oli tänään vastustajaansa terävämpi. Ajassa 49:31 Kiekko-Espoo tasoitti Nea Katajamäen maalilla tilanteeksi 2-2. Vain 15 sekuntia myöhemmin, ja IFK siirtyi Michaela Pejzlovan maalilla jälleen johtoon, 3-2. Syöttäjinä Liikala ja Mikaela Saukkonen. Erän lopulla Kiekko-Espoo yritti vielä tasoitusta ottamalla Pajarisen maaliltaan ajassa 59:30. Tämä ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja IFK vei jo toisen peräkkäisen voiton Espoosta. Torjunnat Kuusela 7 ja Pajarinen 13.

HIFK:n parhaana pelaajana ottelussa palkittiin erinomaista peliä esittänyt puolustaja Siiri Yrjölä ja Kiekko-Espoon parhaana Nea Katajamäki. Suomen Urheiluhierojaopiston ”Raskaan työn raataja” palkinnolla palkittiin tänään Gimmojen Krista Parkkonen.

HIFK:n päävalmentaja Saara Niemi kiitteli joukkueensa nousujohteista suoritusta.
– Ottelun alku ja etenkin kiekollinen pelimme ei ollut niin vahvaa kuin viimeksi Espoossa. Pystyimme kuitenkin parantamaan peliämme joka erässä ja voiton ratkaisi tänään se, että kaikkien sydän eli pelille ja toisillemme.