Naisten Mestis käynnistyi viikonloppuna Helsingin IFK:n osalta kahdella voitokkaalla kotipelillä.

Lauantaina Gimmojen vieraaksi Malmille saapui Kokkolan Hermes. Vähämaalinen peli oli torjuntojenkin valossa tasainen (28-32). Gimmat siirtyi 1-0 johtoon kun Mikaela Saukkonen viimeisteli joukkueen ensimmäisen Mestis-maalin ajassa 8:57. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kolme minuuttia ennen summeria kun Miisa Klemola haastoi rohkeasti alivoimalla ja tyylitteli näyttävän osuman. Ensimmäiset Mestispisteet jäivät siis Stadiin maalein 2-0.

Sunnuntaina alkusarjasta tuttu APV Alavudelta jaksoi pistää hanttiin ensimmäisen erän, missä molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen. Toisessa erässä Gimmat lisäsi vauhtia ja latoi neljä häkkiä APV:n maalivahdin taakse. Lopputulos 11-2 IFK:lle. Maalinmakuun pääsivät hattutempun tehneet Miressa Mäkelä ja Fanny Jalonen. Kahden maalin peliä juhli nuori 16-vuotias Henni Virtanen.

– Lauantain ensimmäisessä Mestis-pelissä ehkä hieman hermoilimme ja se näkyi hyökkäyspelin arkuutena. Puolustimme tosin hyvin koko joukkueena eikä vastustaja saanut luotua vaarallisia maalintekopaikkoja, mikä sekin tärkeä asia. Sunnuntaina sitten kipsi aukesi ja saimme onnistumisia laajalla rintamalla, kertasi päävalmentaja Saara Niemi viikonlopun ottelutapahtumia.

IFK pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 13.1., jolloin Kärpät Akatemia tulee ensimmäistä kertaa IFK:n vieraaksi. Peli alkaa Malmilla klo 14:20.