Helsingin IFK:n naisten edustusjoukkue voitti viikonloppuna molemmat ottelunsa, samalla voittaen Mestis-karsinta lohkonsa ja täten pelaa tammikuussa alkavassa naisten Mestiksessä.

Stadin Gimmat lähti Mestis-karsinnan viimeiseen viikonloppuun ja kahteen viimeiseen peliin sarjan kärjessä, tosin niukasti maalieron turvin Alavuden Peli-Veikkoihin.

Lauantain ottelu Uudessakaupungissa Jää-Kotkia vastaan hoidettiin tyylikkäästi numeroin 2-10 ja paikka lohkon kärjessä pysyi Stadissa.

Kun APV oli voittanut lauantain myöhäispelissä Espoossa EKS:in, niin sunnuntain peliin HIFK-APV jäi vielä kovat panokset: voittaja menee suoraan Mestikseen ja häviäjä joutuu ristiinkarsintaan.

Sunnuntain pelissä IFK oli alusta lähtien aktiivisempi ja meni 1-0 johtoon ensimmäinen erän puolivälissä. APV kuitenkin taisteli jokaisesta kiekosta ja tasoitti ottelun ensimmäisensä erässä.

IFK:n paineistus tuotti kuitenkin tulosta, toisen erän 2-1 johtomaalin jälkeen Stadin Gimmat meni kolmannessa erässä menojaan ja lopputulos 60 minuutin jälkeen taululla 4-1. Puolustaja Jenna Aro merkautti itselleen ottelun voittomaalin komealla laukauksella aivan yläriman juureen.

Gimmojen ensimmäinen välitavoite tälle kaudelle on saavutettu.

– Tarvitsimme tällaisen kokemuksen paineen alla pelaamisesta, joten oli vain hyvä kun suora Mestis paikka ratkesi vasta syyskauden viimeisessä ottelussa. Stadi vastaan lande ”pikkufinaalissa” molempien joukkueiden lautaus oli kova, mutta onnistuimme ehkä paremmin nollaamaan tilanteen. Tästä on hyvä jatkaa kohti Mestistä, maalierokin jäi mukavasti plussan puolelle (+ 99), kommentoi päävalmentaja Saara Niemi ottelua, jossa myös itse puki IFK nutun päälleen.

Mestiskarsinnan kolmesta lohkosta voittajat – HIFK, RoKi Rovaniemeltä ja JYP Jyväskylästä – jatkavat suoraan Mestikseen. Lohkojen toisiksi ja kolmansiksi tulleet pelaavat vielä ristiinkarsinnan, joista kolme joukkuetta jatkaa Mestikseen.

Mestis alkaa tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna, sitä ennen treenataan ja valmistaudutaan huolellisesti astetta kovempiin peleihin.