Mestiksen ensimmäinen vieraspelimatka Alavudelle toi Helsingin IFK naisten joukkueelle 3-1 rutiinivoiton. Piikkipaikka Mestiksen kärjessä pysyy.

Kolmen kotiottelun jälkeen Stadin Gimmat suuntasivat Alavudelle toista kertaa tällä kaudella. Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä; APV meni 1-0 johtoon ajassa 8:25. Gimmat kuitenkin tasoittivat pelin ylivoimalla Mia Heikurin maalilla. Erän lopulla Gimmat sortuivat jäähyilyyn, mutta onnistuivat tappamaan 3v5 alivoiman. Toisessa erässä nähtiin IFK:n toinen ylivoimamaali Jenna Aron lavasta. Kolmannessa erässä Gimmat vielä varmistelivat voittoaan kun kakkoskentän Kia Paljakka laukoi maalin ketjukavereiden Michaela Huhtalan ja Miisa Klemolan syötöistä.

Ottelun torjunnat Mila Houni 22 ja APV Riina Valkama 43 kertovat Gimmojen kiekollisesta hallinnasta.

– Koko ottelun aikana ei peli oikein lähtenyt luistamaan. Maalipaikkoja luotiin ja puolustettiin tiiviisti, kuitenkaan pelin ytimeen ei tänään päästy. Maalissa Mila pelasi varmasti ja erikoistilannepelaaminen alkaa olemaan hyvällä tasolla, tuumi päävalmentaja Saara Niemi ottelun jälkeen.

Mestiksen kakkospaikkaa pitävä Rovaniemen Kiekko saapuu Helsinkiin perjantaina back–to–back otteluihin. Malmilla kiekko tippuu jäähän perjantai-iltana klo 18:05. Lauantain ottelu pelataan Töölö 2 klo 13:20. Tervetuloa kannustamaan Stadin Gimmat voittoon!