Helsingin IFK:n naisten joukkueen Mestis-sarja jatkui viikonloppuna tuplapelillä Rovaniemen Kiekkoa vastaan. Alkuasetelma ennen pelejä oli tasainen, molemmilla joukkueilla tilillään 12 pistettä.

Ensimmäisessä pelissä perjantai-iltana Malmilla RoKi pysyi IFK:n vauhdissa ensimmäisen erän, jossa molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen. IFK oli kuitenkin jatkossa tehokkaampi ja toisessa erässä RoKi joutui kahteen kertaan rikkomaan rangaistuslaukauksen edestä, joista ensimmäisestä Miisa Klemola teki 1-2 johtomaalin.

Kolmannen erän alun kahden nopean maalin jälkeen RoKi ei enää pystynyt haastamaan Gimmoja. Lopputulos 1-4 ja kolme pistettä Gimmoille.

Lauantaina jatkettiin Töölön harjoitushallissa IFK:n kotipelin merkeissä. Tässäkään pelissä IFK ei antanut RoKille tilaa kentällä, lopputulos 5-1 ja torjunnat 23-39 kertovat kotijoukkueen hallinnasta.

Kahden voiton ansiosta IFK:n etumatka sarjataulukossa kasvoi viiteen pisteeseen. Pisteitä IFK:lla 18 ja toiseksi nousseella Kokkolan Hermeksellä 13 ja RoKilla 12.

– Kaiken kaikkiaan onnistunut viikonloppu takana. Kiitos myös vastustajan, pelitempo molemmissa otteluissa oli hyvällä tasolla ja tuomarilinja salli sopivassa määrin kamppailupelaamisen. RoKi karvasi aktiivisesti ja välillä olimmekin pulassa puolustusalueen hyökkäyspelin kanssa. Laajempi materiaali ja voitonnälkä oli meillä tällä kertaa suurempi ja tärkeät pisteet jäivät Helsinkiin. Nostaisin esiin RoKi sarjasta varmoin ottein illasta toiseen tolppien välissä pelaavan Sanni Aholan ja hyökkäyspäästä kokeneen Fanny Jalosen (3+1) sekä aina vaaralliset taiturit Miressa Mäkelän (1+0) ja Miisa Klemolan (1+2), kertasi päävalmentaja Saara Niemi viikonlopun antia.

Ensi lauantaina 2.2. Gimmat pelaa Mestiksen viimeisen kotipelinsä Malmilla ennen kolmen ottelun vieraskiertuetta.

Ottelu Malmilla alkaa klo 14.00 vastassa JYP Jyväskylästä.